Deputatul Radu Zlati: Invit majoritatea guvernamentala sa demareze din nou procedurile de suspendare a presedintelui

Deputatul PNL, Radu Zlati, cere majoritatii parlamentare sa demareze din nou procedurile de suspendare a presedintelui Traian Basescu, declarandu-se convins ca, chiar daca parlamentarii vor vota, miercuri, in unanimitate declaratia prin care se cere demisia de onoare a sefului statului, acesta nu va demisiona. 

“Pornesc de la premisa ca, fie si daca maine vom vota in unanimitate o declaratie prin care sa cerem, in mod ferm, o demisie de onoare din partea presedintelui, acesta nu va demisiona. Pentru o demisie de onoare este nevoie in primul rand de onoare, iar Basescu a pierdut testul onoarei in 2012”, sustine Radu Zlati, intr-o declaratie politica transmisa Mondo News.

“In consecinta, devreme ce Traian Basescu nu va pleca de buna voie dintr-o magistratura de care unii il considera nevrednic si ii cer demisia, daca majoritatea guvernamentala considera ca presedintele Basescu a efectuat o imixtiune de orice fel in mersul actiunilor Justitiei pentru a isi proteja fratele, in acest caz invit cu caldura majoritatea guvernamentala sa demareze din nou procedurile de suspendare a presedintelui. Indiferent de rezultatul demersului, aceasta este singura cale onorabila prin care putem sa aratam ca nu suntem partasi la o comedie trista, scrisa prin birourile unor specialisti in manipulari ale opiniei publice. Cu riscul, evident, ca presedinte interimar sa ajunga o persoana fizica ce facea, in 2007, cam acelasi lucru de care il acuzam pe Traian Basescu in 2014. Dar, nu-i asa, cateodata viata este de un comic nebun…”, a continuat deputatul PNL.

Citeste si: Declaratia Parlamentului prin care se cere demisia lui Basescu trebuie imbunatatita, sustine Ponta

Radu Zlati tine sa sublinieze comicul situatiei in care autorul biletelului roz, Calin Popescu Tariceanu, il condamna moral pe Traian Basescu, mentionand ca “acela care intervenea in 2007 in favoarea unui presupus infractor, condamna moral pe fratele unui presupus infractor”.

“Maine ne vom intalni intr-o sedinta de plen a Camerelor reunite pentru a lua o decizie, prin vot, daca solicitam (sau nu!) demisia de onoare din partea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu. Sa trecem dincolo de hazliul situatiei (dar suntem la Portile Orientului, unde totul este tratat in cheie minora) in care autorul biletelului roz din 2007 il condamna moral pe Basescu. Adica acela care intervenea in 2007 in favoarea unui presupus infractor, condamna moral pe fratele unui presupus infractor, condamnarea respectiva avand la baza doar legatura de rudenie si niste presupuneri.

Citeste si: Ce spune Tariceanu despre ANCHETA parlamentara pe cazul BERCEA-BASESCU

Desigur, daca am fi fost intr-un stat cu o democratie consolidata, in care clasa politica se supune de buna voie unor cutume si uzante, unde demisia de onoare nu este o exceptie ci regula pentru oamenii politici pusi, cu sau fara voia lor, intr-o situatie in care imaginea lor este patata, atunci presedintele Basescu ar fi trebuit sa isi dea demisia demult. Poate ca cea mai potrivita ocazia ar fi fost in vara torida a lui 2012, cand poporul roman l-a rejectat pe domnul Basescu iar acesta s-a mentinut la Cotroceni doar datorita unui vot a 6 persoane, vot care a cantarit mai mult decat vointa exprimata la urne a 7 milioane de cetateni. Daca dupa ce a fost reinvestit presedinte printr-un joc complicat de situatii si de relatii Basescu si-ar fi dat demisia de onoare, atunci ar fi putut arata ca are statura unui om de stat moral, responsabil si, macar in ceasul al 12-lea, devotat interesului public. Dar Basescu nu si-a dat demisia in 2012 si din acel moment eu mi-am pierdut speranta ca, vreodata, el va demisiona pe motiv de onoare”, a mai aratat deputatul Radu Zlati.