DEPUTATUL RAZVAN HORIA MIRONESCU INTRA IN CURSA PENTRU PRIMARIA SECTORULUI 6

Deputatul liberal RAZVAN HORIA MIRONESCU a intrat in cursa pentru Primaria Sectorului 6. MIRONESCU participa la competitia interna din cadrul PNL in vederea obtinerii nominalizarii finale din partea partidului. Cu aceasta ocazie, deputatul liberal a stat de vorba cu Mondo News despre campania interna de nominalizare si planurile sale din viitorul apropiat.

Mondo News: Domnule Deputat, ati incheiat o sesiune parlamentara agitata, presarata cu momente tensionate si voturi incheiate pe muchie de cutit. Cum apreciati ca va decurge vara, la fel de agitata sau mai calma ?

RAZVAN MIRONESCU: Este greu de apreciat , nu am insa motive sa cred ca va fi foarte calma. Este necesar un nou  Guvern, Partidul National Liberal a facut numeroase apeluri in acest sens si saptamana trecuta am demarat chiar o campanie de strangere de semnaturi pentru o motiune  populara in care solicitam demisia Primului Ministru Victor Ponta.

Mondo News: Care sunt motivele pentru care solicitati aceasta demisie ?

RAZVAN MIRONESCU: Motivele sunt multiple, si ele sunt pot fi reunite sub o motivatie unica: tara nu este guvernata. Economia merge din inertie, investitiile statului sunt ca si inexistente iar guvernul iroseste resursele si asa limitate in pomeni electorale menite sa mascheze lipsa de viziune si actiune. Masurile de relaxare fiscal recent anuntate sunt laudabile, dar lipseste cu desavarsire masurarea impactului economic si se indica ca unica sursa de finantare colectarea mai buna a taxelor. Nu ne spune nimeni de ce ne imprumutam mai mult  daca colectam mai mult si investitiile bat pasul pe loc. Nici investitii straine majore noi nu avem pentru ca statul nu a investit suficient in crearea de conditii propice acestor investitii straine.  Parerea mea este ca se incearca o relaxare fiscala pe datorie, in scop electoral.

Mondo News: Pentru ca ati amintit de perioada electorala, a inceput deja campania pentru alegerile locale ? Parca in nici un an nu s-a inceput asa devreme pana acum …

RAZVAN MIRONESCU: Da, am observat si eu acest lucru. Totul a plecat de la aceste masuri prin care guvernul doreste sa-si pozitioneze candidatii, in special cei ai PSD, in pozitii mai favorabile pentru viitoarele alegeri locale dar si cele parlamentare de anul viitor. Majoritatea PSD are si multe inlocuiri de facut, numerosi actuali alesi locali PSD avand probleme in justitie si nu vor mai putea candida .

Logic, opozitia a reactionat, si am vazut deja lansari in campania interna de nominalizare a candidatilor PNL, acolo unde nu avem primari sau unde primarii alesi nu doresc sa mai candideze .

Mondo News: In ce consta campania interna de nominalizare ?

RAZVAN MIRONESCU: Dupa cum stiti, in PNL s-a luat decizia unei competitii interne, acolo unde sunt mai multi candidati, in vederea obtinerii nominalizarii finale din partea partidului. Se vor face masuratori, sondaje  si cel mai bine plasat candidat va avea sprijinul partidului pentru a candida.

Mondo News: Sunteti deputat de Bucuresti, cum vedeti situatia candidaturilor in Bucuresti, la Primaria Generala si la sectoare ?

RAZVAN MIRONESCU: Nu doresc sa fac speculatii altele decat cele deja anuntate. Am aici in vedere candidatura domnului Cristian  Busoi la Primaria Generala, si a colegului meu deputatul Ovidiu Raetchi la Primaria sectorului 5 .

Mondo News: N-ati amintit nimic de sectorul 6, unde va desfasurati activitatea politica.

RAZVAN MIRONESCU: Da, in ceea ce priveste sectorul 6 va anunt in premiera ca mi-am asumat deja candidatura pentru Primaria Sectorului 6 , deocamdata pe plan intern, cu sprijinul filialei, pana voi obtine nominalizarea finala din partea partidului.

Mondo News: Ati inceput deja actiunile electorale ?

RAZVAN MIRONESCU: Nu, nu merg pe bicicleta in tricou cu slogan electoral si nici nu  adun gunoaie de pe jos, pentru ca nu asa consider ca trebuie sa se pozitioneze un candidat pentru primaria unui sector din Bucuresti. Ceea ce fac eu sunt lucrurile obisnuite pe care le fac de cand am fost ales deputat, in 2012: tin audiente, merg prin sector si ma intalnesc cu  cetatenii, incerc sa rezolv prin demersuri institutionale cat mai multe dintre solicitarile acestora, ma preocup de proiectele majore ale sectorului prin demersurile care-mi sunt la indemana ca deputat ,adresate ministerelor sau altor autoritati centrale ale statului.

Mondo News: Aveti deja un proiect electoral pentru sectorul 6 ?

RAZVAN MIRONESCU: Da, desi proiectul meu nu are inca un titlu, el este conturat si va fi prezentat cetatenilor in toamna. Nu voi divulga insa in ce consta acesta, pentru ca vreau sa-l prezint simultan direct cetatenilor si presei.

Mondo News: Care sunt principalele calitati pe care considerati ca trebuie sa le aiba un Primar, si mai ales un Primar din Bucuresti ?

RAZVAN MIRONESCU: Din acest punct de vedere , consider ca am profilul potrivit pentru a fi un Primar bun  si mai ales eficient. Sunt bine pregatit din punct de vedere al studiilor si al experientei atat profesionale cat si de viata, calitatea de Deputat mi-a dat ocazia sa intru in contact nemijlocit cu legislatia si cu mecanismele de lucru ale administratiei centrale si locale iar faptul ca sunt foarte implicat in viata sectorului inca din 2006 de cand m-am inscris in filiala sectorului 6 a Partidului  National Liberal m-a ajutat sa cunosc foarte bine atat problemele cetatenilor cat si dorintele lor in tot ceea ce priveste curatenia, educatia, traficul, aprovizionarea si petrecerea timpului liber din sector.

Mondo News: Va multumesc pentru raspunsuri si va astept cu prezentarea proiectului electoral.

RAZVAN MIRONESCU: Si eu va multumesc pentru oportunitatea acestui interviu si ii asigura prin intermediul dumneavoastra pe toti cetatenii sectorului 6 ca sunt si voi fi partenerul lor de dialog dedicat  edificarii unui  Sector 6 mai frumos, mai sigur, mai curat, pe placul tuturor generatiilor de cetateni care locuiesc aici.

Sursa foto: razvanmironescu.ro