Deputatul RAZVAN MIRONESCU lanseaza campania ”SocialXchange – DONEAZA pentru EDUCATIE” in Sectorul 6

Cu ocazia inceputului de an scolar, proiectul SocialXchange din Sectorul 6 si deputatul PNL RAZVAN MIRONESCU lanseaza campania de strangere de rechizite scolare SocialXchange – Doneaza pentru educatie!, se arata intr-un comunicat al Primariei Sectorului 6. 

Astfel, in data de 1 septembrie 2015, incepand cu orele 10:30, la sediul magazinului, din Calea Crangasi nr. 3, a avut loc lansarea campaniei, un eveniment menit sa ne aduca aminte ca educatia inseamna prezent, dar mai cu seama, viitor.

Cu acest prilej,  deputatul PNL din Sectorul 6, RAZVAN HORIA MIRONESCU, initiatorul campaniei si un fervent sustinator al proiectului SocialXchange, a lansat invitatia cetatenilor, firmelor private si organizatiilor non-guvernamentale sa se alature acestui proiect si sa doneze rechizite pentru copiii proveniti din familii defavorizate.

In cadrul conferintei de lansare, RAZVAN HORIA MIRONESCU a subliniat: „M-am alaturat acestui proiect inca de la debutul sau, recunoscand valoarea sociala a SocialXchange. Vin astazi catre dumneavoastra cu o propunere importanta pentru comunitate: campania „Doneaza pentru educatie!”. Platforma SocialXchange este un garant al coeziunii sociale, al transparentei si al implicarii comunitatii pentru binele membrilor sai.  Astazi, invitam cetatenii, companiile private si societatea civila sa sprijine copiii nevoiasi pentru ca ei sa inceapa scoala asa cum se cuvine, cu sprijinul platformei SocialXchange”.

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU: SECTORUL 6 – un SECTOR MODERN la standarde europene!

Campania „Doneaza pentru educatie!” se desfasoara in perioada 1 – 15 septembrie 2015, in Sectorul 6 si isi propune sa stranga rechizite scolare: ghiozdane, caiete, creioane, stilouri, penare si resursele scolare necesare pentru cei peste 250 de copii ai beneficiarilor proiectului SocialXchange, oameni care muncesc in folosul comunitatii.

Conform principiului sau de functionare, magazinul ii va rasplati pe donatori cu un pachet de servicii de abilitare si agrement precum: salinoterapie, cursuri de limbi straine, parenting, activitati sportive  si divertisment.

La randul lor, pentru a avea acces la rechizitele atat de necesare oricarui elev, parintii sau intretinatorii legali ai copiilor vor presta activitati in folosul comunitatii. Proiectul Magazin SocialXchange, care functioneaza de la inceputul anului pe raza Sectorului 6, doreste inainte de toate sa schimbe mentalitatile si sa stimuleze coeziunea sociala.

Principiul responsabilitatii sociale a stat la baza acestui nou proiect, cu scopul de a incuraja actele de caritate si a stimula implicarea fiecaruia in viata comunitatii.

”Eram convinsi ca oamenii nu sunt nepasatori la problemele celor din jur si ca foarte multi dintre ei tin la demnitatea lor. Iar convingerile noastre s-au adeverit. De la demararea proiectului, am avut ocazia sa vedem cum societatea se mobilizeaza si cum fiecare contribuie cu ce poate pentru ca toti sa avem ceva de castigat. La nivelul Sectorului 6, sustinem educatia si implicarea civica, de aceea, aceasta campanie reprezinta un liant intre cetatenii Sectorului 6”, declara RARES SERBAN MANESCU, Primarul Sectorului 6.

CITESTE SI: RAZVAN MIRONESCU, despre incidentul de la Centrul din Sectorul 6: Am SOLICITAT CONDUCERII o ANALIZA ATENTA

Gandit ca un sistem circular, ca un mecanism de facilitare sociala, proiectul SocialXchange – magazin caritabil, devine un intermediar intre cei care au resurse suplimentare si cei care au nevoie de aceste resurse, conditionand accesul persoanelor cu venituri modeste la aceste produse de efectuarea unor activitati de munca in folosul comunitatii.

Grija fata de protejarea mediului, de importanta extrema pentru societatea actuala, sporeste sansele ca acest concept sa fie apreciat de membrii comunitatii si, extins, la nivelul intregii tari.

Sursa foto primarie6