Deputatul TITI HOLBAN a primit 10.000 de euro pentru a scapa o firma de sanctiuni – DNA

Deputatul TITI HOLBAN a primit 10.000 de euro pentru a scapa o firma de sanctiuni - DNA

Deputatul Titi Holban a primit 10.000 de euro de la o persoana spunand ca va interveni, printr-un intermediar, la un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, pentru ca o firma sa nu fie sanctionata in urma controlului facut de institutie, potrivit DNA.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat marti, intr-un comunicat de presa, ca procurorii au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de deputatul Titi Holban, pentru trafic de influenta.

“in luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi a acceptat promisiunea unui denuntator ca, in schimbul sumei de 10.000 euro, suma pe care a primit-o efectiv, in doua transe, va interveni pe langa o alta persoana, pentru ca aceasta, la randul ei, sa intervina pe langa un inspector cu functie de conducere la una dintre Directiile Regionale Antifrauda, astfel incat o societate administrata de un apropiat al denuntatorului sa nu fie sanctionata in urma controlului efectuat de aceasta institutie”, au scris procurorii in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale.

Citeste si: Deputatul UNPR TITI HOLBAN, audiat la DNA intr-un dosar de luare de MITA

Procurorii i-au adus luni la cunostinta deputatului Titi Holban calitatea procesuala si acuzatiile.

Deputatul UNPR Titi Holban a fost dus luni la DNA cu mandat de aducere si a plecat in jurul orei 23.15. El a declarat, la iesirea de la DNA, ca va face publice, in zilele urmatoare, detalii despre acest caz.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca Titi Holban ar fi cerut si primit mii de euro de la persoane carora le promitea ca va interveni pentru ca acestea sa nu fie amendate de Fisc. De la doua persoane, Holban ar fi luat 5.000, respectiv 10.000 de euro, potrivit surselor citate.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU poate fi arestat, a decis Tribunalul Bucuresti

Dupa un timp, deputatul le spunea persoanelor respective ca a amanat interventia pentru ca acestea sa scape de amenzi. Nemultumiti ca Holban nu le rezolvat problemele cu Fiscul, cei care i-ar fi dat bani i-au cerut ulterior acestuia sa le inapoieze sumele. intrucat acest lucru nu s-a intamplat, deputatul a fost reclamat la DNA, au mai spus aceleasi surse.

Titi Holban se afla la al doilea mandat in Parlament. El a fost membru PNL pana in martie 2014, cand s-a mutat la UNPR.

Foto: ziuanews.ro