Deputatul Zlati cere un proiect de lege privind adaugarea coroanei regale pe stema Romaniei

Deputatul PNL, Radu Zlati, propune initierea unui proiect de lege prin care sa se adauge coroana regala la acvila de pe stema Romaniei, lucru care, in opinia sa, ar insemna pentru tara noastra reconcilierea cu trecutul.

“Curand, sper ca foarte curand, va veni in fata noastra – pentru a fi discutat si votat – proiectul de lege care prevede adaugarea coroanei regale la acvila de pe stema Romaniei. Este vorba despre coroana regelui Carol I, faurita din otel de tun otoman capturat la Plevna. Coroana care simbolizeaza o pagina glorioasa a istoriei nationale si dincolo de acest fapt este simbolul heraldic traditional pentru marcarea suveranitatii de stat. De aceea revenirea la acvila incoronata este doar, daca doriti, un gest de revenire la normalitate”, precizeaza Zlati intr-un comunicat transmis la redactie.

Radu Zlati sustine ca tara noastra are nevoie de coroana regala care sa innobileze acvila de pe stema Romaniei si ii invita pe colegii parlamentari sa “oferim Romaniei aceasta coroana”.

Citeste si: Radu Zlati, PNL: Ponta l-a propulsat pe Tariceanu pe persoana fizica la Senat in speranta ca va atrage si alti liberali

“Suntem departe de 1992, anul in care parintii Constitutiei noastre s-au temut ca introducerea coroanei in stema ar putea fi interpretat ca un gest de monarhism, de reverenta fata de Casa Regala a Romaniei. Suntem mai bine asezati in cadrul constitutionali, mai putin patimasi si, sper, mai intelepti si mai toleranti.  Apelez la aceasta intelepciune care poate marca, in istoria Romaniei, o reconciliere cu trecutul si o intarire a prezentului prin integrarea unui simbol al unei Romanii suverane, al unei Romanii de care suntem, pe drept cuvant, mandri. Romania are nevoie de coroana regala care sa innobileze acvila. Va invit deci, dragi colegi parlamentari, sa oferim Romaniei aceasta coroana”, mai arata deputatul liberal.

Foto: Adevarul