Der Spiegel a obţinut în instanţă dreptul de a publica informaţii despre delictele fiscale ale lui Cristiano Ronaldo

Revista germană Der Spiegel a obţinut în instanţă dreptul de a difuza informaţii despre delictele fiscale ale celebrului fotbalist Cristiano Ronaldo (Juventus), după ce o instanţă inferioară a dat iniţial dreptate avocaţilor portughezului, care au solicitat interzicerea publicării acestor informaţii, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Der Spiegel a lansat în 2016 o serie de articole despre delictele fiscale ale lui Ronaldo, după o anchetă la care au participat 60 de jurnalişti ai unei reţele europene şi care au utilizat informaţii de la platforma Football Leaks. În cadrul anchetelor au apărut şi numele lui Mesut Ozil şi Jose Mourinho.

Avocaţii lui Cristiano Ronaldo din Spania şi Germania au solicitat unui tribunal din Hamburg interzicerea articolelor publicate de Der Spiegel, contestând nu veridicitatea datelor, ci modul ilegal în care au fost obţinute informaţiile. În februarie 2017, o curte din Hamburg a interzis revistei germane să difuzeze articolele privitoare la Cristiano Ronaldo şi s-a solicitat ştergerea articolelor din arhivele digitale. Dacă nu se respectau acestei decizii, Der Spiegel risca o amendă de 250.000 euro. Revista a făcut apel la această decizie la curtea superioară din Hamburg.

Timp de peste un an, articolele lui Der Spiegel au fost interzise, deşi tribunalele din Spania au impus sentinţe pentru delicte financiare împotriva lui Cristiano Ronaldo şi Ozil. În această săptămână, instanţa din Hamburg a acceptat recursul şi Der Spiegel poate acum publica articole ”ce vor dezvălui cele mai mari scandaluri financiare din istoria fotbalului”.

Sursa foto: sport