DER STANDARD: VICTOR PONTA este implicat DIRECT in scandalul NOVOMATIC

Concernul pentru jocuri de noroc NOVOMATIC din sudul Austriei trebuie sa faca fata unui presupus scandal de coruptie din Romania. Pana acum punctul culminant al anchetei l-a constituit interventia procurorilor DNA la Ministerul Finantelor Publice (MFP) de saptamana trecuta. Potrivit surselor media s-a confiscat un raport al autoritatilor dupa ce sectia financiara a refuzat sa predea procurorilor actele. In replica, MFP a comunicat ca nu a fost vorba de o perchezitie, ci de o procedura uzuala.

In mass media autohtona s-a scris mult despre legatura premierului VICTOR PONTA cu afacerea respectiva. Acesta a incheiat in 2013 un contract cu NOVOMATIC, considerandu-l drept un mare succes, sustin la randul lor jurnalistii de la editia electronica a cotidianului austriac Der Standard.

CITESTE SI: PERCHEZITII DNA LA MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE. REPREZENTANTII MFP NEAGA ACEST LUCRU. UPDATE

La randul sau NOVOMATIC a anuntat sambata ca relatarile nu sunt decat ”informatii false” cu scopul de a-i face un lobbi negativ. Contractul prevede ca LOTERIA NATIONALA si NOVOMATIC sa imparta incasarile provenite din aparatele automate, dar garantandu-se partii romane si un castig suplimentar de 75 milioane de euro. Pana acum s-au primit doar 14 milioane de euro, pentru ca austriecii nu au respectat conditiile.

De asemenea nu s-a realizat nici renovarea convenita a 2.000 de localuri, precum si extinderea orarului de la opt la 12 ore, relateaza media. LOTERIA ROMANA a pus la dispozitie pana acum spatii doar pentru jumatate din cele 10.000 automate, anunta NOVOMATIC, precizand ca din partea sa s-au respectat toate conditiile. Verificarea contractului a fost dispusa de fostul ministru de finante DARIUS VALCOV din cauza lipsei incasarilor.

Sursa foto: realitatea