Derek Chauvin, poliţistul care l-a ucis pe George Floyd, nu este la prima abatere! Avea 18 plângeri pe numele său

Derek Chauvin, fostul ofițer de poliție Minneapolis, care l-a ucis pe George Floyd este încarcerat în prezent în închisoarea Saint Paul (Minnesota). Chauvin nu este însă la prima abatere din cariera sa, pe numele său fiind făcute nu mai puțin de 18 plângeri de-a lungul anilor, aproape toate fiind clasate, informează CNN.

Derek Chauvin a fost concediat pe 26 mai, trei zile mai târziu fiind arestat și acuzat de “omor de gradul 3” și “acţiuni crude și periculoase cauzatoare de moarte. 16 dintre reclamațiile făcute pe numele lui Derek Chauvin au fost considerate neconvingătoare pentru a începe o procedură disciplinară împotriva sa, iar pentru alte două a fost mustrat.

Derek Chauvin a fost implicat în trei trei schimburi de focuri în cariera sa de poliţist, în 2006, 2008 și 2011. Prima situaţie a avut ca urmare moartea unui bărbat de 42 de ani, despre care poliția a spus că a fost împușcat după ce i-a atacat pe oamenii legi cu o pușcă. În al doilea caz, un suspect a fost împușcat și rănit într-un caz de violență domestică, iar în al treilea, un tânăr de 23 de ani a fost rănit într-o urmărire. Comportamentul fostului ofițer în timpul intervenției în cazul de violență domestică i-a adus o medalie pentru curaj.

Totuşi, în 2017 a trebuit să încheie pe cale amiabilă o dispută cu un suspect căruia i-a rupt mai mulți dinți în timpul unei arestări. Cazul a fost soluționat cu plata sumei de 25.000 de dolari.

În urmă cu o săptămână, Derek Chauvin a fost filmat stând cu genunchiul pe gâtul lui George Floyd timp de aproape nouă minute și provocându-i bărbatului de culoare decesul. După apariția imaginilor șocante, protestele și manifestările violente din peste 40 de orașe au aruncat Statele Unite în haos.

Sursa foto: boston globe