Descentralizarea, in dezbatere publica la Ministerul Dezvoltarii

Proiectul de lege privind descentralizarea va fi dezbatut public, marti, la sediul Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

“Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) organizeaza, marti, dezbaterea publica asupra proiectului de Lege privind stabilirea unor masuri de descentralizare a unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si a unor masuri de reforma privind administratia publica. 

Ministerul raspunde, astfel, solicitarii publice de a organiza o astfel de intalnire”, precizeaza institutia, intr-un comunicat de presa transmis, luni, Mondo News.

“Mentionam ca MDRAP a organizat, inca de la inceputul anului, consultari cu mediul asociativ, concretizate in dezbateri la care au participat structurile asociative ale administratiei publice, si a initiat luna trecuta consultarea publica, prin postarea proiectului pe site si lansarea anuntului cu privire la termenul si modalitatea de transmitere catre minister a eventualelor propuneri si observatii la respectivul proiect”, mai precizeaza MDRAP.

Reamintim ca proiectul de lege privind descentralizarea va fi adoptat de Guvern prin asumarea raspunderii in data de 14 noiembrie, urmand a intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2014, a anuntat, luni, premierul Victor Ponta.