Deschiderea NOULUI AN SCOLAR in Sectorul 6 , supravegheata de politistii locali

Politistii locali vor asigura ordinea si linistea publica, precum si siguranta rutiera in zona unitatilor de invatamant cu ocazia inceperii NOULUI AN SCOLAR, a anuntat vineri Primaria Sectorului 6.

Astfel, odata cu  deschiderea NOULUI AN SCOLAR, Politia Locala Sector 6 a luat masuri specifice pentru prevenirea evenimentelor negative si asigurarea ordinii si linistii publice in zonele unitatilor de invatamant.

In acest sens, au fost suplimentate dispozitivele de ordine si siguranta publica. De asemenea, politistii locali din cadrul Serviciului Circulatie vor actiona pentru fluidizarea traficului rutier in zonele respective, pentru prevenirea accidentelor rutiere si a ambuteiajelor.

La nivelul Sectorului 6, pentru asigurarea unui climat adecvat desfasurarii procesului educational, este implementat un sistem de monitorizare video la 63 de unitati de invatamant.

Citeste si: Actiunile de DEZAFECTARE si SALUBRIZARE continua in Sectorul 6

Politia Locala Sector 6, prin dispeceratul institutiei, asigura pentru acestea monitorizarea video 24/24 ore, sapte zile din sapte, optimizand, astfel, timpul de intervetie al politistilor locali atunci cand este periclitata siguranta elevilor, potrivit sursei citate.

Totodata, se va actiona si in zonele adiacente institutiilor de invatamant pentru depistarea si luarea masurilor legale fata de persoanele care, prin comportamentul sau activitatile pe care le desfasoara, afecteaza climatul de siguranta publica.

Citeste si: AMENZI de peste 15.000 de lei, aplicate in luna august de POLITISTII LOCALI din Sectorul 6

Pentru siguranta copiilor dumneavoastra, Politia Locala Sector 6 va recomanda:

– comunicati permanent cu copilul dumneavoastra;

– in cazul in care copiii dumneavoastra vin acasa cu obiecte de valoare, verificati provenienta lor;

– sfatuiti-va copilul sa nu accepte invitatia de a se urca in masina unei persoane necunoscute;

– invatati copilul sa nu primeasca daruri (dulciuri, jucarii) de la persoane necunoscute;

– incercati sa-i cunoasteti prietenii/colegii;

– participati la sedintele organizate de institutia de invatamant privind situatia scolara a copilului dumneavoastra;

– in momentul in care observati o schimbare in sens negativ in comportamentul copilului dumneavoastra, analizati cu atentie problema aparuta si incercati rezolvarea acesteia;

– in cazul in care, aparent, situatia pare a scapa de sub control, adresati-va celor care va pot fi de ajutor (profesori, politie), care va pot sfatui si sprijini in rezolvarea problemelor;

– luati la timp masuri de educare, crestere si supraveghere specifica fiecarei varste in parte, cu scopul de a proteja viitorul si siguranta copilului dumneavoastra.