Deschiderea pietei muncii pentru romani si bulgari, o aberatie in viziunea partidului de extrema dreapta Frontul National

Partidul de extrema dreapta francez Frontul National a calificat drept “aberatie” deschiderea pietei muncii din UE, miercuri, pentru romani si bulgari, potrivit unui comunicat citat de Liberation si preluat de Mediafax.

“Deschiderea totala in aceasta miercuri a pietei muncii noastre pentru cetatenii romani si bulgari este o aberatie in plina criza economica si intr-o perioada de somaj in masa”, a declarat partidul lui Marine Le Pen intr-un comunicat.

Acesta apreciaza ca “impreuna cu efectele deja dezastruoase ale directivei europene privind detasarea, care nu a fost reformata, aceasta deschidere totala a pietei muncii va consolida si mai mult concurenta neloiala careia i-au cazut victime muncitorii nostri si IMM-urile noastre”.

“in plus, adauga FN, aceasta reforma va fi perceputa in Romania si Bulgaria ca un semnal al unei emigratii suplimentare catre tarile noastre si catre Franta in particular”, adauga comunicatul.

FN considera, in consecinta, ca trebuie sa se schimbe situatia, respectiv “sa se obtina intr-o prima faza abrogarea directivei privind detasarea si restabilirea cat mai rapida a controlului frontierelor”.

“Problema apartenentei noastre la UE trebuie sa faca obiectul unei consultari a francezilor”, conchide comunicatul.