DESCINDERI de AMPLOARE in BUCURESTI si 7 JUDETE intr-un dosar de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI

Joi dimineata, politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, au pus  in aplicare 63 de mandate de PERCHEZITIE domiciliara in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova, Ialomita, Braila, Constanta, Galati si Mures si au pus in executare 50 de MANDATE de ADUCERE, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de EVAZIUNE FISCALA si SPALARE de BANI, informeaza postul B1 TV.

Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca banuitii au creat si implementat un circuit evazionist, prin interpunerea mai multor societati comerciale cu comportament de tip “fantoma” pe lanturile de tranzactionare a marfii achizitionate intracomunitar de la societati comerciale din strainatate, in scopul sustragerii de la plata obligatiilor fiscale.

CITESTE SI: PERCHEZITII LA CLANURILE TIGANESTI DIN PATRU JUDETE INTR-UN DOSAR CU PREJUDICIU DE 1 MILION DE EURO

In perioada 2013 – 2014, acestia au efectuat TRANZACTII FICTIVE cu materiale de constructii. PREJUDICIUL estimat rezultat din activitatea infractionala este de 22.500.000 de lei (4 milioane de euro). Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice – Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.

Actiunea beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si al Unitatii Teritoriale de Analiza a Informatiilor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

Sursa foto: realitatea