Descinderi la EVAZIONISTII din 9 judete si Bucuresti! PREJUDICIUL in dosar se ridica la 5 milioane de euro

Peste 100 de PERCHEZITII au loc, marti, in Bucuresti si 9 judete, la sedii de firme si la 150 de persoane suspectate ca au CONTRAFACUT alcool etilic, prin filtrarea alcoolului sanitar, a unor lotiuni cosmetice si solutii pentru parbrize, apoi l-au vandut in magazine, prejudiciul fiind de 5 milioane de euro.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, 110 PERCHEZITII au loc in Capitala si in judetele Braila, Constanta, Tulcea, Bacau, Harghita, Covasna, Brasov, Mures si Maramures, la locuintele unor persoane si la sediile unor societati comerciale, pentru destructurarea unor grupuri infractionale organizate specializate in EVAZIUNE FISCALA, producere si detinere de bunuri accizabile in afara unor antrepozite fiscale si spalare de bani.

Citeste si: PESTE 2.200 DE MONEDE VECHI, RIDICATE DE POLITISTI DUPA PERCHEZITII IN SASE JUDETE

Conform procurorilor DIICOT, prin activitatea ilegala gruparile infractionale vizate au pus in pericol sanatatea populatiei.

Dupa achizitionarea en-gross, aceste produse au fost filtrate si comercializate clandestin ca alcool etilic, sub forma de bauturi alcoolice, bugetul de stat fiind prejudiciat in urma sustragerii de la plata obligatiilor fiscale cu titlul de accize.

In urma cercetarilor au fost identificate nucleele infractionale aflate in diverse zone ale tarii care s-au aprovizionat de la grupul de firme utilizat de membrii grupului infractional din municipiul Braila, cu importante cantitati de alcool medicinal, pe care ulterior l-au supus procedeelor de ”renaturare”.

Citeste si: PERCHEZITII LA POLITIA DE FRONTIERA: AGENTI DE LA VAMA GIURGIU SUSPECTATI DE LUARE DE MITA

Procurorii DIICOT Galati au identificat astfel de nuclee infractionale in Tulcea si Constanta, Brasov, Covasna, Harghita si Mures. Prejudiciul calculat pana in prezent este de peste 5.000.000 de euro.

In urma PERCHEZITIILOR, peste 150 de persoane ar urma sa fie duse la audieri la sediul DIICOT Galati.