Descinderi la mai multe restaurante din Herastrau si Cartierul Francez, intr-un dosar de braconaj piscicol

POLITISTII au descins, vineri, la mai multe restaurante din Parcul Herastrau si Cartierul Francez, in cadrul unei actiuni pentru combaterea BRACONAJULUI PISCICOL, in care sunt implicati peste 400 de POLITISTI, care fac zeci de perchezitii in sase judete si in Bucuresti.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor citate de Mediafax, ofiterii Directiei de Investigare a Fraudelor din Politia Romana au descins la mai multe restaurante cu specific pescaresc din Parcul Herastrau si Cartierul Francez, care sunt suspectate ca ar achizitionat PESTE de la BRACONIERI.

Citeste si: PERCHEZITII DE AMPLOARE LA PERSOANE BANUITE DE EVAZIUNE FISCALA SI BRACONAJ PISCICOL

In acelasi timp, anchetatorii verifica si provenienta PESTELUI scos la vanzare in Hala Obor, unde, de asemenea, exista suspiciuni cu privire la provenienta PESTELUI.

POLITISTII si procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au supravegheat activitatea suspectilor, cu sprijinul SRI, de la sfasitul anului 2012.

“La data de 16 mai a.c., sub coordonarea Politiei Romane si a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, peste 400 de POLITISTI efectueaza 48 de perchezitii pe raza a sase judete, respectiv Tulcea, Braila, Ialomita, Calarasi, Galati si Constanta, precum si a municipiului Bucuresti”, informeaza Politia Romana printr-un comunicat.

Citeste si: APROAPE 53 DE TONE DE PESTE, CONFISCATE DE POLITISTI IN ULTIMA SAPTAMANA

Potrivit sursei citate, actiunea este sustinuta si cu ajutorul trupelor de interventie rapida din cadrul Politiei Romane, precum si de trei elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie, care au transportat 60 de POLITISTI in localitatile Sfantu Gheorghe si Sulina.

In urma perchezitiilor au fost ridicate cantitati mari de sturioni, calcani, icre negre si alte specii de PESTI, care fac obiectul BRACONAJULUI PISCICOL, a precizat sursa citata.

Sursa foto: ziare.com