DESCINDERI la SPITALUL de ARSI din Capitala: MEDICI si ASISTENTE acuzati de LUARE de MITA

perchezitii, service auto, bucuresti, politie capitala, mandate de aducere, evaziune fiscala, sustragere plati obligatii fiscale

12 procurori si aproximativ 150 de politisti efectueaza, vineri dimineata, o serie de PERCHEZITII la Spitalul de ARSI, dar si la domiciliul a numerosi medici si asistente care sunt angajati in cadrul institutiei amintite. Toti acestia sunt suspectati de LUARE de MITA, DARE de MITA, INSELACIUNE si FALS INTELECTUAL.

Procurorii au descoperit la SPITALUL de ARSI din Bucuresti o veritabila RETEA INFRACTIONALA din care fac parte MEDICI si ASISTENTE. Inafara descinderii de la spital, politistii au mers si la domiciliile a 23 de MEDICI si ASISTENTE. Toti acestia sunt ACUZATI de faptul ca au efectuat in mod ILEGAL operatii estetice, dar si ca au pus DIAGNOSTICE FALSE pentru a interna pacienti.

Citeste si: PERCHEZITII la persoane banuite de FURTURI DIN LOCUINTE 

Atat MEDICII cat si ASISTENTELE sunt acuzati de LUARE de MITA, INSELACIUNE si FALS INTELECTUAL. Printre suspecti se afla si doi medici cunoscuti, asa numitii doctori ai vedetelor, insa anchetatorii au evitat sa faca publice, deocamdata, numele lor.

Citeste si: PERCHEZITII in Iasi, intr-un dosar de EVAZIUNE si SPALARE DE BANI cu un prejudiciu de trei milioane de lei 

Vineri, anchetatorii au facut 23 de perchezitii in Bucuresti, inclusiv la un spital public, arata Parchetul Tribunalului Bucuresti, intr-un comunicat de presa.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, perchezitiile au loc la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala.

Persoanele vizate in acest caz sunt suspectate ca internau fara drept persoane, prin atribuirea unui diagnostic fals, ca foloseau fara drept logistica spitalului si realizau operatii estetice – liposuctii, vaginoplastii, implant mamar, implant fesier – in timpul programului de lucru, a precizat Parchetul Tribunalului Bucuresti.

De asemenea, persoanele vizate in ancheta ar fi cerut mita sume importante de bani, pentru efectuarea operatiilor si ca ar fi decontat ilegal serviciile medicale, in baza diagnosticelor false, in dauna Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).

Surse judiciare au declarat ca printre persoanele vizate sunt si 16 medici, suspectati de diagnostic fals, inselaciune, fals intelectual si luare de mita.

Cadrele medicale care ar fi realizat in spital operatii estetice, cereau pentru aceste interventii sume mult mai mii decat pretul pietei, pe care le incasau direct. Spre exemplu, pentru o rinoplastie se percepea aproximativ 5.000 de lei, au precizat sursele citate.

Ca urmare a unor operatii de acest fel, cadrele medicale ar fi incasat lunar intre 15.000 si 20.000 de euro, potrivit surselor din randul anchetatorilor.

Sursa foto: realitatea.net