Descoperă terapia TECAR, o abordare modernă în domeniul fizioterapiei

La nivel mondial foarte multe persoane se confruntă cu probleme de sănătate ale sistemului osos și/sau ale sistemului muscular. Există multe afecțiuni medicale care sunt asociate cu aceste sisteme ale organismului. Indiferent de cauza, efectele afecțiunilor cronice vor impacta semnificativ viața fiecărei persoane care se confruntă cu această situație.

În rândul opțiunilor pentru a ameliora sau a diminua efectele negative ale acestor afecțiuni se numără și fizioterapia. Această ramură a recuperării medicale înseamnă diferite proceduri și tehnici care contribuie la reabilitarea fizică în cadrul diferitelor afecțiuni. La rândul sau, fizioterapia implică mai multe abordări și metode folosite pentru atingerea rezultatelor dorite. Printre aceste proceduri regăsim și terapia TECAR.

Cum acționează terapia TECAR?

Terapia TECAR este metodă folosită atât în fizioterapie, cât și în domeniul medicinei sportive. Bazată pe un efect de încălzire controlată, această procedură aplică asupra organismului o încălzire controlată. Zonele vizate sunt acelea care au nevoie de ameliorarea durerii sau de combaterea inflamației. TECAR apelează la tehnologie non-invazivă tocmai pentru a combate inflamația și pentru ameliorarea durerii.

Prin folosirea terapiei TECAR se poate ca în anumite situații să fie evitate inclusiv intervențiile chirurgicale. Numele acestei proceduri este dat de prescurtarea din limba engleză „Transfer Capacitive Resistive Energy”. Mai este numită hipertermie sau diatermie de contact capacitiv-rezistiv. Este o abordare inovativă și modernă folosită pentru a stimula acele mecanisme de autovindecare pe care organismul uman le are.

TECAR are o contribuție importantă în ceea ce înseamnă încetinirea și modificarea proceselor biologice la nivel osteo-articular și la nivelul țesuturilor moi. Pornind de la faptul că acestea pot suferi anumite afecțiuni, terapia TECAR vine să diminueze prejudiciile regăsite la nivelul țesuturilor.

Pentru că vorbim despre o procedură terapeutică non-invazivă, folosirea acesteia în domeniul fizioterapiei are aplicabilitate vastă că urmare a absenței oricărui risc la adresa sănătății pacientului. Totuși nu trebuie uitat faptul că efectuarea terapiei TECAR trebuie făcută doar la recomandarea unui specialist în reabilitare fizică.

Principalele avantaje ale terapiei TECAR

Unul dintre beneficiile propuse de terapia TECAR este ameliorarea majoră în cazul durerilor și a contractiilor musculare. Având în vedere stimularea energiei din țesuturile biologice ale organismului, prin folosirea TECAR se vor activa procese naturale menite a susține vindecarea organismului și efectul antiinflamator la nivel de organism.

Un al doilea avantaj al terapiei TECAR se referă la rezultatele vizibile mult mai rapid spre deosebire de alte abordări din domeniul fizioterapiei pentru anumite accidentări. Avantajul acesta se manifestă prin reducerea timpului pentru tratament și reluarea mai rapidă a activităților cotidiene.

Tot în rândul beneficiilor merită să amintim stimularea circulației sanguine și a circulației limfei, diminuarea inflamației, regenerarea tisulară în cazul traumatismelor și relaxarea la nivel muscular.

Afecțiuni care pot beneficia de terapia TECAR

Pornind de la beneficiile oferite, TECAR este o procedură care poate fi utilizată eficient în diverse afecțiuni medicale. În rândul acestora putem enumera sechele ale fracturilor, fasciita plantara, artroză, coxartroză, coxalgia, sciatică, sindromul de tunel carpian, tendinitele sau leziunile acute traumatice.

Poți beneficia de terapia TECAR la clinica Koly Medical, un centru specializat în recuperare medicală. Mai multe detalii pot fi găsite pe www.kolymedical.ro,  iar pentru programare accesați aici.