Descoperire nouă într-un oraș scufundat! S-au găsit inclusiv două temple. Video

De cativa ani, arheologii marini cerceteaza ruinele oraselor antice Heracleion si Canopus, in golful egiptean Abi Qir. Recent, aici au descoperit ramasitele a doua temple, dar si multe monede din aur si bronz sau bijuterii.

Anuntul a fost facut de Ministerul egiptean al Antichitatilor, arata Geek.com. Din pacate, templul din orasul scufundat Heracleion este complet distrus, fiind insa vizibile fragmente de coloane. Au fost gasite si ramasitele unui alt templu grec, mai mic, ingropate in nisip.

Cat despre monedele descoperite, cele de bronz sunt de pe vremea regelui Ptolemeu al II-lea, iar cele de aur din perioada bizantina. S-au gasit si ustensile din secolul 2 si 3, i.Hr., dar si vase de ceramica, toate in orasul scufundat Canopus, a mai anuntat ministerul.

Citește și: “COMOARĂ” VECHE DE 500 DE ANI, DESCOPERITĂ INTACTĂ, ÎN MAREA BALTICĂ!

Orasul Heracleion, cunoscut si ca Thonis, era unul dintre cele mai importante porturi din zona in perioada 600 – 100 i.Hr. Situat pe coasta mediterana, la gura de varsare a fluviului Nil in mare, acesta a fost construit pe un sol instabil.

Pe fondul cutremurelor si tsunamiurilor, dar si al cresterii nivelului marii, orasul pur si simplu s-a prabusit in apa, cel mai probabil dupa inundatii severe, in secolul 8 d.Hr. Aceeasi soarta a avut si orasul vecin, Canopus.

Ambele au ramas sub ape pana in 1999, cand au fost in sfarsit localizate. De atunci, au fost scoase la iveala statui gigantice, inscriptii, bijuterii, monede, obiecte folosite in ritualuri sau ceramica. Chiar si cu recentele descoperiri, se crede ca doar 5% din acest sit a fost explorat.

Sursa video: youtube.com