Descoperire senzationala: PLANETA care ar putea fi un al doilea PAMANT!

Oamenii de stiinta australieni au facut recent o descoperire remarcabila. Ei au descoperit o PLANETA ce ar parea locuibila, foarte asemanatoare cu PAMANTUL, care se afla la numai 16 ani lumina de Terra, potrivit Sci News, informeaza The Verge.

PLANETA GLIESE 832 c orbiteaza in jurul unei stele pitice rosii, care are jumatate din masa soarelui nostru. GLIESE 832 C are o perioada orbitala de 35 de zile si are o masa de cinci ori mai mare decat cea a PAMANTULUI. Mai important decat asta, este faptul ca PLANETA orbiteaza in zona locuibila a stelei sale si primeste aceeasi energie stelara medie ca si Terra din partea soarelui, explica sursa citata.

Citeste si: NASA A DESCOPERIT UN NOU PAMANT. FOTO SI VIDEO

“Daca PLANETA are o atmosfera similara cu cea a Pamantului este posibil sa fie locuibila, insa schimbarile intre anotimpuri ar fi extreme”, a declarat profesorul Chris Tinney, din cadrul Universitatii australiene din South Wales.

“GLIESE 832 C este una din cele trei planete asemanatoare PAMANTULUI si cea mai apropiata de Terra, fiind primul obiect ce va fi supus observatiilor ulterioare”, a spus Abel Mendez Torres, directorul Laboratorului Planetary Habitability de la Universitatea Puerto Rico din Arecibo.

A FOST DESCOPERITA O NOUA PLANETA, KEPLER-413B

Sursa foto: plus.google.com