DESCOPERIRE SOCANTA facuta de Ministerul Sanatatii: Angajatii unei ferme din Dolj au INFESTAT laptele care era comercializat in Arges

Corpul de Control al Ministrului Sanatatii a prezentat concluziile preliminare privind situatia imbolnavirilor copiilor din Arges. Potrivit acestuia, au fost constatate nereguli la o exploatatie comerciala de bovine din judetul Dolj, care furnizeaza lapte crud pe raza judetului Arges.

DSP Dolj a informat ANSVSA in privinta neregulilor constatate in urma verificarilor efectuate la o exploatatie comerciala de bovine din judetul Dolj, care furnizeaza lapte crud pe raza judetului Arges. 

CITESTE SI: ANSVSA: Nu exista o legatura directa intre branza din lotul 22 februarie si imbolnavirile BEBELUSILOR

Astfel, la data de 26 februarie a.c., o echipa de inspectori ai DSP Dolj, impreuna cu medici veterinari de la DSVSA Dolj au constatat ca nu se efectueaza triajul epidemiologic al mulgatorilor – cinci persoane – la iesirea din tura, motiv pentru care societatea a fost sanctionata cu amenda, in valoare de 3.000 de lei, conform HG 857/2011. 

CITESTE SI: DACIAN CIOLOS, NEMULTUMIT DE CUM A GESTIONAT MINISTRUL ACHIM IRIMESCU CAZUL BRADET

La data de 2 martie a.c., o echipa a DSP Dolj a constatat neconformitati in privinta structurii controlului medical periodic conform fisei corespunzatoare personalului incadrat ca ingrijitor de animale”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Rezultatele verificarilor au fost inaintate Corpului de Control al Primului Ministru.

Sursa foto: descopera