DESPAGUBIRI IMENSE pentru VAMESII de la Otopeni care au fost ACHITATI

Statul trebuie sa le plateasca VAMESILOR de la Otopeni care au fost achitati despagubiri de 900.000 de euro, reprezentand salariile acestora pe ultimii opt ani, perioada cat ei au fost judecati, potrivit evz.ro.

“In scurt timp, toti cei 20 de inculpati se vor intoarce la munca si vor primi salariile pe toti cei opt ani in care au fost suspendati cat au fost judecati”, a declarat Vasile Lincu, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor “Pro Lex”.

Totodata, VAMESII care au fost acuzati de peste 8.000 de fapte de coruptie ar putea acum sa actioneze statul in judecata pentru a cere si achitarea unor prejudicii morale si materiale. Oamenii se plang ca s-au imbolnavit din cauza stresului la care au fost supusi.

Citeste si: LOVITURA pentru DNA: ACHITARE in ”lotul vamesilor” dupa opt ani

”Eu am stat in arest doar 24 de ore. Dar psihic, am fost afectati toti cei implicati. Unul dintre colegi, de suparare, s-a imbolnavit de cancer. Mi-a zis chiar pe patul de moarte ca nu mai poate rezista asa. Multi dintre noi suntem operati. Nu mai suntem nici unul sanatos. Unii si-au pus stent, altii au facut diabet. Eu mi-am scos fierea, iar o colega are probleme si mai mari cu inima”, a declarat unul dintre vamesii achitat recent de magistrati.

Un numar de 18 angajati ai Biroului vamal al Aeroportului “Henri Coanda” au fost retinuti in 2006 pentru luare de mita dupa o operatiune ca in filme. Dintre vamesii ridicati, 17 au primit ordonante de retinere, iar mai tarziu mandate de arestare. Acuzatiile erau extrem grave: in perioada decembrie 2005 – septembrie 2006, suspectii ar fi primit spagi in mod repetat pentru a urgenta procedura de vamuire a marfurilor.

Citeste si: FOSTUL SEF al Vamii Siret si 47 de POLITISTI DE FRONTIERA, CONDAMNATI DEFINITIV la cinci ani de INCHISOARE CU EXECUTARE

Dupa un proces ce a durat opt ani, toti inculpatii au fost insa achitati de catre magistratii Curtii de Apel Ploiesti.

Sursa foto: evz.ro