DESPAGUBIRI IMPORTANTE platite de ASIGURATORI, in urma CUTREMURULUI de 5,7 grade din 2014

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a platit 500.000 de euro pentru dosarele care au vizat CUTREMURUL din 22 noiembrie 2014, cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter, a declarat, luni, directorul general al PAID, Nicoleta Radu-Neacsu, intr-o conferinta dedicata industriei asigurarilor.

“A fost primul an (2014 — n. r.) in care am avut foarte multe dosare. Din pacate, daunele au fost extrem de mici. Pentru CUTREMURUL din 22 noiembrie, ne-am confruntat cu un numar foarte mare de dosare, unele dintre ele discutabile. Legea are anumite lacune, care nu ne permit sa scoatem de la plata daunelor niciunul dintre dosare, chiar daca uneori este vorba de mici, foarte mici crapaturi. Aici ne-ar ajuta foarte mult o franciza. Am avut multe dosare de gestionat. Am platit numai pentru dosarele de la CUTREMURUL din 22 noiembrie peste 500.000 de euro”, a explicat oficialul PAID.

Citeste si: 250 de persoane au solicitat DAUNE dupa CUTREMURUL de 5,7 grade din luna noiembrie

Nicoleta Radu-Neacsu a precizat ca PAID “nu a intrat” in banii de reasigurare, suma fiind platita din retinerea proprie.

Citeste si: CUTREMUR PUTERNIC in zona VRANCEA, resimtit si in Bucuresti. UPDATE

Un CUTREMUR cu magnitudinea de 5,7 s-a produs la 22 noiembrie, la ora locala 21.14, in zona Vrancea, judetul Vrancea. Seismul a fost resimtit si in Bucuresti. Cutremurul a avut loc la o adancime de 40 kilometri.

Sursa foto: ziuaconstanta.ro