Destinație de călătorie Brașov

Daca alegeti sa vizitati orasul Brasov si Castelul Bran, veti avea cu siguranta multe lucruri de vazut si veti fi uimiti de toate locatiile frumoase pe care le puteti descoperi.

Brasovul este unul dintre cele mai mari orase din Romania situate langa munti si este un oras plin de viata, perfect pentru cei care iubesc sporturile de iarna, dar si pentru cei interesati de diversele monumente istorice. Este de la sine inteles ca Castelul Bran este una dintre cele mai renumite destinatii de calatorie din Romania. Il poti indentifica cu usurinta pe harta Romaniei pentru a putea vedea pozitionarea acestuia.

Ce ar trebui sa stiti despre Brasov

Brasovul este unul dintre cele mai vizitate orase romanesti, partial pentru ca puteti participa la diverse evenimente, festivaluri, activitati sportive, activitati culturale si multe alte activitati de divertisment. Datorita pozitiei sale geografice, Brasovul ofera numeroase oportunitati turistilor: schi, drumetii si vizitarea orasului, precum si alte obiective turistice din zona.

Este, de asemenea, un oras in care cultura este foarte apreciata, deoarece exista numeroase teatre, biblioteci, librarii, cinematografe si cladiri de concerte. Brasovul este recunoscut si pentru arhitectura sa specifica. Viziteaza obiectivele turistice cu ajutorul aplicatiei harta Brasov.

Cum se ajunge la Brasov

Brasovul este situat in regiunea centrala a tarii, in Depresiunea Brasovului, la o altitudine de 625 de metri. De fapt, Brasovul este situat la cea mai mare altitudine din toate orasele romanesti. Puteti ajunge acolo cu masina, autobuzul sau trenul.

Atractii turistice din zona Brasovului

In mod clar, prima oprire din orasul Brasov ar trebui sa fie in centrul istoric. Piata Sfatului este una dintre cele mai frumoase piete din Romania. De acolo, puteti admira frumoasa arhitectura a cladirilor din jur, in timp ce stati la una dintre terasele imprastiate in jurul pietei. In aceasta piata, au loc multe evenimente importante in oras, precum targuri si festivaluri. Pana acum cativa ani, Brasovul a fost sediul unui festival international de muzica, Cerbul de Aur.

Primaria cu turnul este situata in mijlocul pietei si a suferit multe schimbari arhitecturale de-a lungul timpului. Acum, aceasta cladire reprezentativa gazduieste Muzeul Judetean de Istorie Brasov, unde puteti afla totul despre bogata istorie a orasului.

Biserica Neagra este un punct de reper al Brasovului pe care pur si simplu nu-l poti rata … la propriu. Este o cladire impunatoare si un exemplu excelent de arhitectura gotica, construita intre 1383 si 1477 si este considerat cel mai mare edificiu religios in stil gotic din sud-estul Europei.

Aceasta frumoasa zona transilvaneana are multe de oferit, facandu-l o destinatie perfecta de calatorie pentru a explora un oras cu un farmec medieval unic.