Detalii despre ECHIPAMENTELE ANTITERORISTE care vor fi instalate la PALATUL COTROCENI

Administratia Prezidentiala va achizitiona, prin licitatie, echipamente de control de securitate cu raze X si porti detectoare de metale pentru controlul antiterorist al persoanelor care au acces in cadrul complexului Palat Cotroceni.

“Administratia Prezidentiala desfasoara o procedura normala in baza Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, nefiind vorba de o masura de securitate suplimentara. Actualele echipamente tehnice de control antiterorist au fost puse la dispozitia Administratiei Prezidentiale de catre Serviciul de Protectie si Paza inca din perioada 1998-2001, fiind in functiune si in acest moment.

In conformitate cu H.G. nr. 2139/2004, durata normala de utilizare/functionare a echipamentelor folosite in punctele de control acces pietonal este de 8-12 ani. In aceste conditii, termenul de utilizare a actualelor echipamente este depasit.

Drept urmare, Administratia Prezidentiala a decis inlocuirea actualelor aparate cu noi echipamente care sa poata asigura parametrii de detectie, fara a expune la riscuri institutia si personalul angajat”, se arata in comunicatul postat pe site-ul oficial al Administratiei Prezidentiale.

Sursa foto: presidency