Detalii incredibile despre Pagani Huayra

Proiectul Pagani Huayra, care a luat nastere in anul 2003, surprinde prin numarul mare de comenzi inregistrate, dat fiind pretul enorm pentru o astfel de masina.

Pana la momentul actual modelul Huayra a inregistrat nu mai putin de 90 de comenzi ferme, scrie 4tuning.ro. Astfel, 25 de exemplare vor iesi de pe portile atelierului din Modena in cursul acestui an, in timp ce urmatoarele 40 vor parasi linia de productie abia in 2014. Dar, dat fiind pretul minim al unei astfel de masini, 989.500 euro, producatorul apreciaza ca numarul comenzilor este unul foarte mare, care a depasit asteptarile deja.

Fiecare exemplar Pagani Huayra care a iesit de pe portile atelierului din Modena numara undeva in jurul a 4.700 de componente, toate acestea fiind fie proiectate, fie construite integral de inginerii companiei italienesti. De asemenea, inainte de a ajunge pe mainile cumparatorului fiecare exemplar Pagani Huayra este supus unui test drive pe o distanta de aproximativ 20 de kilometri.

In privinta altor cifre, 75 de oameni lucreaza la momentul actual pentru constructorul din San Cesario sul Panaro, dintre care opt se regasesc in cadrul departamentului de design, iar  67 de specialisti lucreaza pentru a da nastere propulsorului V12 de provenienta AMG, ce se lauda cu o capacitate cilindrica de sase litri, doua turbine uriase si un total de peste 700 CP.

Sursa foto: 4tuning.ro