DETALII NOI din DOSARUL VALCOV: AGITATIE MARE in blocul V23 din SLATINA

O serie DETALII INCENDIARE legate de dosarul in care este inculpat fostul ministru al Finantelor Publice, DARIUS VALCOV, au iesit la iveala in presa locala. Jurnalistii de la olt-alert.ro au descris, cu lux de amanunte, agitatia creata intr-un bloc din municipiul Slatina la scurt timp dupa ce procurorii anticoruptie au inceput actiunea penala impotriva fostului primar.

“In noaptea care a urmat primei audieri la DNA a fostului ministru al Finantelor, DARIUS VALCOV, cea de vineri, 13 martie, spre sambata, mai multi vecini din blocul V23 din Slatina, acolo unde atat demnitarul, cat si actualul primar al Slatinei, MINEL PRINA, detin apartamente prin interpusi, n-au putut pune geana pe geana pana spre dimineata. Desi atunci au fost doar foarte mirati de zgomotele pe care le-ar fi putut face niste oameni care ar fi carat tot soiul de colete, acum vecinii lui VALCOV, Prina si altor persoane apropiate fostului ministru spun ca este clar ca cineva a primit ordin sa faca o amanuntita curatenie in respectivele apartamente.

CITESTE SI: DNA: 101 TABLOURI care ar fi fost achizitionate de DARIUS VALCOV prin INTERPUSI au fost identificate in urma PERCHEZITIILOR. GALERIE FOTO 

Ca sa clarificam din capul locului lucrurile, sa spunem ca apartamentul numarul 1 de la primul etaj al blocului V23, care a apartinut fostului viceprimar al Slatinei Valeriu Matei, a fost achizitionat de Iuliana Strinu, cea care administra una dintre firmele coordonate din umbra de Valcov, SC Contis Company SRL, sotia lui Marinica Strinu, soferul fostului ministru in vremea cand acesta era primar al Slatinei. Apartamentul nunarul 2 este detinut de Elvis Ovidiu Logigan, partener de afaceri cu Ovidiu Andrei Ramba, unul dintre denuntatorii in dosarul in care Darius Valcov este urmarit penal pentru spaga. Potrivit unor surse din anturajul grupului, acest apartament ar fi fost folosit ca sala de fitness de senatorul acuzat de mita. Apartamentul nr 3 a fost cumparat de SC Enero Prod SRL, firma controlata de sotia deputatului Daniel Barbulescu, amicul si denuntatorul lui Valcov, acesta din urma fiind, de fapt, beneficiarul locuintei. Daca am fi batut la usa apartamentului 4 ne-ar fi raspuns Anca Gusatu, cea care a administrat o vreme SC Rupiah SRL, controlata pe atunci de bucuresteanul Ovidiu Andrei Ramba si care a ocupat o functie de conducere in SC Aceti SRL, administrata de Consiliul Local Slatina si cumparata, ulterior, de SC Rupiah SRL la jumatate de pret fata de valoarea contabila reala.

CITESTE SI: AVEREA LUI DARIUS VALCOV, cautata in CIMITIR

Urcam la etajul superior pentru a spune ca apartamentul nr. 6 a apartinut aceluiasi Marinica Strinu, pasat, printr-o tranzactie ca intre rude, fratelui sau. In apartamentul nr. 7 locuieste Cristian Popa, fiul omului de afaceri Vasile Popa, presedintele PRM Olt; Cristian Popa este finul primarului Minel Prina, care ar fi proprietarul ascuns al locuintei. In sfarsit, apartamentul nr. 9 ii apartine lui Dumitru Onica, un apropiat al lui Valcov, fiul fostului consilier judetean din partea PDL Rudelf Onica, om de afaceri care a derulat lucrari finantate din fonduri publice in vremea in care primar al Slatinei si sef al PDL Olt era DARIUS VALCOV.

Ei bine, imediat dupa cumparare, in unele dintre aceste apartamente au fost folosite, chipurile la reabilitarea lor, atatea placi de rigips incat cantitatea a atras curiozitatea vecinilor.

In noaptea de 13 spre 14 martie vecinii au sesizat zgomote ciudate de la un etaj la altul, iar liftul a fost gasit blocat a doua zi dimineata la etajul I dupa ce semnalele deschiderii si inchiderii usilor au putut fi auzite, de asemenea, ore intregi. „M-am si speriat, dar mi-am zis ca vecinii or avea treaba, s-o mai muta cineva, nu am iesit pe hol sa vad ce se petrece”, sustine o persoana care locuieste in bloc si care acum, afland din presa despre comoara senatorului Valcov si stiind cate ceva de legaturile celebrilor, de-acum, vecini, intuieste talcul intregii povesti.

Sa mai spunem ca, desi soferul lui DARIUS VALCOV le-a indicat anchetatorilor faptul ca mai multe dintre cele 101 tablouri descoperite joi de procurori si care apartin sefului sau au fost ascunse in locuinta parintilor sai din comuna Brastavatu, procurorii DNA Bucuresti care s-au perindat in aceste zile pe la sediile firmelor din Slatina controlate de interpusii fostului ministru al Finantelor nu au batut si la usile respectivelor apartamente. Poate ca niste perchezitii efectuate la ora sase dimineata ar fi limpezit si talcul numarului mare de placi de rigips introduse cu precadere in apartamentul nr. 1, dupa cum spun ceilalti locuitori al blocului, cu care s-ar fi putut crea niste ascunzatori foarte bune”. 

Sursa text: olt-alert.ro