Detaliul anatomic care influenteaza pozitiile sexuale preferate de o femeie

Femeile care au uter retrovers pot simti durere in timpul actului sexual cu penetrare, motiv pentru care vor prefera acele pozitii sexuale care nu le provoaca disconfort.

Pozitiile sexuale in care femeia resimte cea mai intensa placere sunt determinate de anumiti factori psihologici, dar si anatomici, precizeaza un psihanalist. Acesta explica de ce detaliile anatomice sunt insa cele care joaca cel mai important rol in stabilirea pozitiilor sexuale preferate de o femeie sau de alta.

CITESTE SI: „Fetele“ din timpul orgasmului: de ce seamana cu grimasele de durere cele mai frecvente expresii faciale produse de placere

Exista o multime de studii care arata ca anumite pozitii sexuale sunt preferate de multe femei pentru ca permit contactul vizual direct, deci conectarea emotionala este mai intensa, iar anumite puncte erotice, cum este clitorisul, sunt mai stimulate. O astfel de pozitie este cea a misionarului, precizeaza psihologul american Paul Joannides pentru publicatia Psychology Today.

Numai ca exista multe alte femei care detesta pozitia misionarului, fara ca asta sa insemne ca pentru ele conteaza mai putin conectarea emotionala. Motivul este cu totul altul si tine de anatomia vaginului si a pozitionarii anumitor retele de nervi, dar si de particularitatile pelvisului si de modul in care sunt orientate clitorisul, dar si uterul. Nu in ultimul rand, forma penisului partenerului este un alt factor important in aceasta ecuatie.

Unele femei au uterul inclinat sau retrovers, in mod normal uterul unei femei fiind orientat spre abdomen. Aproape 30% din femei au uter retrovers, care nu este insa o anomalie. Avand forma de para, uterul este asezat in continuarea vaginului, in pozitie usor inclinata inainte, deasupra vezicii urinare, pozitie numita anteversa si considerata normala. In schimb, uterul retrovers este orientat usor spre posterior, in unele cazuri pozitia sa putand fi situata spre dreapta sau spre stanga. De aceea, femeile care au uter retrovers pot simti durere in timpul actului sexual cu penetrare, motiv pentru care vor prefera acele pozitii sexuale care nu le provoaca disconfort.

Acesta este unul dintre motivele pentru care multe femei prefera pozitiile in care se afla fata in fata cu partenerul si mai putin doggie style sau cele care presupun penetrarea din spate, caz in care resimt durere. Ar putea sa prefere tot din aceasta cauza pozitia femeia deasupra. Pana si schimbarile aduse de ciclul menstrual pot avea impact asupra pozitiilor sexuale pe care femeile le prefera. Si aste pentru ca vaginul este sensibil la variatiile de estrogen din timpul ciclului menstrual, iar anumite zone devin mai sensibile.

CITESTE SI:De ce tipa femeile atunci cand fac sex?

Din pacate, multe femei nu-si dau seama de aceste lucruri niciodata si continua sa faca sex desi au dureri si nu se pot bucura pe deplin de actul sexual.

 Sursa:adevarul