CM 2014: Un fotbalist s-a trezit in pat cu o armata de furnici. FOTO

Echipa ideala de la Campionatul Mondial, cu cinci jucatori de la nationala Germaniei, dar fara Messi

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL DIN BRAZILIA A DEBUTAT CU PROBLEME, DEFICIENTELE ORGANIZATORICE FACANDU-SE SIMTITE INCLUSIV IN RANDUL JUCATORILOR.  

Tarantule, furnici rosii si sobolani – asta au gasit in primele zile petrecute in Brazilia fotbalistii din Uruguay, Australia si Rusia. Dupa ce, saptamana trecuta mijlocasul australian Ben Halloran a postat o poza cu o tarantula in camera, incidentele au continuat de aceasta data pentru echipa nationala a Uruguayului. 

Ultimul care a patit-o a fost Fernando Muslera, portarul nationalei statului Uruguay. Portarul Fernando Muslera a trait momente de cosmar atunci cand s-a trezit in pat cu o armata de furnici. Muslera a postat fotografia pe Twitter, in imagine putand vedea cateva sute de furnici rosii care s-au urcat pe patul din camera sa.

MONDO NEWS ITI RECOMANDA SI: PROGRAMUL MECIURILOR DE ASTAZI DE LA CUPA MONDIALA

MONDO NEWS ITI RECOMANDA SI: Campionatul mondial de fotbal 2014: CHILE – AUSTRALIA 3-1 (2-1) / Mai greu decat se asteptau

Criticii spun ca este Cupa Mondiala cu cele mai multe probleme organizatorice din istorie. Brazilia nu se dovedeste a fi chiar cea mai primitoare tara si din punct de vedere financiar, turistii declarandu-se deja nemultumiti de preturile mari. 

Tarifele percepute de hoteluri au crescut foarte mult, la fel s-a intamplat si cu preturile alimentelor si bauturilor. De exemplu, un cocteil a ajuns sa coste deja 10 dolari, un cheeseburger – 18 dolari, iar pentru o pizza turistii sunt nevoiti sa achite in jur de 37 de dolari.

“Preturile din Rio sunt absurde. Inca imi place. Merita sa traiesti aici, dar nu este paradisul”, spune Maria Anda, o artista din Norvegia care traieste in orasul brazilian de aproximativ un an.

Localnicii sunt de parere ca preturile au crescut din mai multe cauze. Printre ele se numara birocratia, taxele adaugate importurilor si infrastructura precara ce duce la ineficienta.

In medie, o camera la un hotel dintr-un oras ce gazduieste meciuri la Campionatul Mondial ajunge la 445 de dolari pentru o noapte. Daca se adauga si alte cheltuieli, un turist are nevoie zilnic de aproximativ 682 de dolari.

Intre 2009 si 2012, venitul anual mediu al unui brazilian a crescut cu peste 40%, de la 8.140 de dolari la 11.630 de dolari, potrivit Bancii Mondiale.

Cresterea preturilor este si o incercare a statului de a proteja industria locala. De exemplu, un iPhone 5S deblocat costa in SUA 649 de dolari, iar in Brazilia el ajunge la 1.250 de dolari. O pereche de pantofi sport Nike poate fi cumparata dintr-un mall brazilian pentru suma de 313 dolari, pret de trei ori mai mare decat in SUA.

 Foto: Twitter