Detaliul SURPRINZATOR observat de cercetatori pe suprafata Lunii

Oamenii de stiinta au observat pentru prima data o UMFLATURA pe suprafata Lunii, care a fost creata de gravitatia pe care o exercita Pamantul asupra satelitului nostru natural.

Din cauza gravitatiei care determina cele doua corpuri ceresti sa fie atrase una de cealalta, ambele au o forma usor ovala, scrie descopera.ro. Pe Pamant, influenta Lunii se simte mai ales sub forma mareelor, pentru ca apa oceanelor este mult mai usor de deplasat decat uscatul.

Efectul similar care are loc pe Luna este mai greu de observat, pentru ca aici nu exista apa, totul este solid. Totusi, gravitatia Terrei a format o mica UMFLATURA de aproximativ 50 de centimetri pe suprafata Lunii in zona mai apropiata de planeta noastra si o alta UMFLATURA in partea mai indepartata.

Citeste si: MISTERUL legat de FATA NEVAZUTA a LUNII a fost DEZLEGAT

Aceasta DEFORMARE este greu de masurat, dar detaliul observat recent va ajuta cercetatorii sa afle noi date despre interiorul Lunii, spune Erwan Mazarico, de la NASA Goddard Space Flight Center. Mica UMFLATURA de deplaseaza in timp, in functie de pozitia Pamantului, desi Luna este mereu cu aceeasi parte spre noi.

Citeste si: LUNA SANGERIE, fenomenul despre care se spune ca vesteste a doua venire a lui IISUS

Detaliul a fost observat de satelitii NASA Lunar Reconnaissance Orbiter si Gravity Recovery and Interior Laboratory, care aduna noi informatii despre Luna.

Savantii calculasera si inainte aceasta deformare, dar abia acum teoria lor a fost confirmata de datele obtinute de satelitii de pe orbita Lunii.

Sursa foto: stirileprotv.ro