Detinutii se inghesuie sa iasa din puscarie: Peste o mie de cereri dupa intrarea in vigoare a noului Cod Penal

Mai mult de o mie de detinuti au trimis cereri pentru a iesi mai repede din inchisoare, fie prin reducerea pedepselor sau chiar prin eliberare imediata, in primele doua zile de la intrarea in vigoare a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, informeaza postul Realitatea Tv.
Reporterii Realitatea TV au cerut detalii in acest caz de la mai multe penitenciare din tara, ai caror reprezentanti au precizat ca peste o mie de dosare ale condamnatilor care vor pedepse mai mici sau sa iasa din inchisoare au fost trimise instantelor.
Conducerea Penitenciarului Botosani a selectat 186 astfel de cererei pentru a fi trimise magistratilor, la Satu Mare au fost alese 103 cazuri, la Penitenciarul de minori din Craiova au fost selectate 380 de dosare, iar la Tichilesti au fost alese 200 de astfel de solicitari.
La Penintenciarul Margineni s-au inregistat numeroase cereri, dintre care 250 de dosare au fost selectate spre a fi trimise instantei, au precizat reprezentantii centrului de detentie.
Citeste si: Administratia Nationala a Penitenciarelor: 122 de detinuti au iesit din inchisoare in prima zi
Toti condamnatii care au depus aceste dosare ar putea primi pedepse mai usoare sau ar putea scapa de inchisoare, potrivit modificarilor aduse Codului Penal, care au intrat in vigoare pe 1 februarie. De atunci si pana in prezent, peste 250 de condamnati au fost ajutati de noile prevederi fie sa iasa deja din inchisoare, fie sa primeasca pedepse mai blande.
Sursa foto: realitatea.net