DETINUTII vor putea COMUNICA ONLINE cu familiile lor

Persoanele incarcerate vor putea COMUNCA ONLINE cu familiile, incepand din luna mai, a declarat, vineri, directorul Directiei Reintegrare Sociala din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP), Roxana Preda, potrivit b1.ro.

Proiectul a fost deja testat in luna aprilie intr-un penitenciar de femei, de acest lucru urmand sa beneficieze mai intai doar cei care sunt la distanta mare de familie, iar prioritate vor avea DETINUTII cu copii minori, asta din cauza faptului ca la nivelul ANP nu exista, deocamdata, dotarile tehnice necesare pentru ca toti detinutii sa poata COMUNICA ONLINE.

Citeste si: SOCANT SORIN OVIDIU VANTU DESPRE umilintele din BECIUL DOMNESC

Intentia ANP este de a generaliza aceasta modalitate de comunicare, insa nu a putut da o data precisa pentru extinderea acestui proiect deoarece acest lucru depinde de resursele financiare de care ANP va dispune in viitor, sau de sprijinul extern.

Reprezentanta ANP a dat asigurari ca acest tip de comunicare este prevazut in Legea 254/2013 și ca asistentii sociali din inchisoare vor demara o ancheta pentru a identifica persoanele care pot beneficia de acest program.

Citeste si: GUVERNUL aloca MAI MULTI BANI pentru CONDITII si CRESTEREA CAPACITATII in PUSCARII

“Vor fi camere special amenajate şi persoane care sa ii asiste şi sa ii ajute tehnic”, a mai spus Roxana Preda.

Sursa foto: citynews.ro