ALERTA! LITORALUL, DEVASTAT de furtuna! Cativa turisti, la un pas de moarte! VIDEO

ALERTA! LITORALUL, DEVASTAT de furtuna! Cativa turisti, la un pas de moarte! VIDEO

Litoralul romanesc a fost devastat, noaptea trecuta, de o furtuna puternica. Zeci de copaci au fost pusi la pamant de vijelie, terasele au fost maturate de vantul puternic si mai multe drumuri au fost inundate. Din fericire nu s-au inregistrat victime omenesti, insa paza de coasta a fost nevoita sa intervina pentru salvarea unor oameni aflati intr-o ambarcatiune. La sfarsitul materialului puteti vedea cum cativa turisti au fost la un pas de moarte: un copac s-a prabusit la cativa metri de masina in care se aflau.

Au fost probleme in tot sudul litoralului, furtuna a devastat mai cu seama plajele din Neptun, Saturn si Neptun. Si la Mangalia a fost dezastru, aici a intervenit si paza de coasta.

Potrivit localnicilor, a fost o furtuna extrem de violenta, care a culcat la pamant tot ce a prins in cale. Oamenii spun ca a fost o tornada, altfel nu-si explica prapadul facut in mai putin de jumatate de ora. Ei incearca sa mai recupereze ce se poate si sa-si refaca terasele pentru turisti.

Citeste si: ATENTIE! E cod Galben de inundatii in aproape toata tara

In statiunea Jupiter, un copac doborat de vantul puternic s-a prabusit peste patru masini aflate in parcarea unui hotel, pe care le-a avariat.

Potrivit Digi24, un sofer a vazut moartea cu ochii dupa ce masina cu care se indrepta dinspre Mangalia spre Constanta a fost izbita de un copac smuls de vant. Din fericire, nu a patit nimic, dar va trebui sa achite singur costurile reparatiei, pentru ca nu avea asigurare CASCO.

In Olimp si Saturn a cazut grindina de mari dimensiuni mari, iar subsolurile a doua blocuri de la marginea localitatii Ovidiu au fost inundate de ploaie, potrivit reporterntv.ro.

Citeste si: Statiunea Mamaia, maturata de o furtuna puternica

Una dintre cele mai afectate localitati a fost Mangalia, unde mai multe locuinte au fost inundate, acoperisurile unor case au fost smulse de vant si cativa copaci au fost pusi la pamant, antrenand in cadere mai multe cabluri de electricitate, care au fost rupte.

Conform sursei citate, plaja din oras s-a transformat intr-un adevarat lac. O ambarcatiune aflata in deriva, in care se aflau sapte persoane, a fost adusa in siguranta in port cu ajutorul unei salupe, informeaza ISU Contanta.

In total, in intervalul orar 18:19 – 21:57, pompierii de la Mangalia si Tuzla au avut de gestionat un numar de 126 de apeluri primite la 112, concretizate in 64 de cazuri, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

In inregistrarea de mai jos puteti vedea cum un copac este la un pas sa se prabuseasca peste o masina aflata in trafic.

Sursa foto: Aurel Virlan