DEZASTRU PENTRU SIMONA HALEP LA WIMBLEDON

Semifinalista anul trecut la Wimbledon, SIMONA HALEP spera sa isi recapete increderea dupa ultimele trei luni de turnee mai putin reusite pe iarba de la All England Club. Adversara din prima runda era unul facil, in persoana slovacei Jana CEPELOVA. Din pacate insa Halep ramane in continuare in umbra de forma din ultimele luni si a pierdut impotriva numarului 106 WTA, in trei seturi, scor 7-5, 4-6, 3-6. 

In primul set partida a fost foarte echilibrata, cele doua jucatoare mergand cap la cap pana la 3-3. Apoi Halep a facut break si s-a distantat la 5-3. Totusi adversara sa a egalat la 5, moment in care Halep a facut rebreak si-a adjudecat primul set, scor 7-5. Al doilea set a inceput cu un break pentru tenismena romana, care s-a vazut imediat egalata de un rebreak al Cepelovei. Setul 2 a adus alte 5 breakuri, ultimul insa fiind obtinut de jucatoarea slovaca la scorul de 5-4 pe serviciul Halep, game care i-a adus acesteia setul doi, scor 6-4. Ultimul set a fost practic o reeditare a precedentului, in care Cepelova a castigat cu 6-3, dupa ce Halep revenise in joc cu un break la scorul de 4-3. 

Cu aceasta infrangere, Halep va pierde puncte importante in clasamentul WTA. 

Urmatoarea adversara a slovacei Cepelova va fi o alta romanca, MONICA NICULESCU, nr  48 WTA, care a invins-o pe Monica Puig, locul 91 WTA cu scorul de 5-7, 6-3, 6-1.