DEZBATERE la Primaria Capitalei in legatura cu PROIECTUL IMOBILIAR de langa casa lui TUDOR ARGHEZI

CGMB a aprobat culoarul de exproprieri pentru drumul expres spre autostrada A1 . La cat se ridica despagubirile

Primaria Capitalei organizeaza joi de la ora 13.30, la sediul sau din Splaiul Independentei nr. 291-293, o DEZBATERE PUBLICA in legatura cu proiectul imobiliar de langa Casa Memoriala “TUDOR ARGHEZI” din strada Martisor.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) care va fi supus DEZBATERII PUBLICE prevede construirea pe strada Prinosului, aflata in imediata vecinatate a strazii Martisor, a trei blocuri, unul de 11 etaje, unul de sapte si unul de doua.

Dupa DEZBATEREA PUBLICA de miercuri, proiectul de hotarare pentru aprobarea PUZ-ului va fi supus votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Citeste si: Bloc de 11 etaje, langa casa lui TUDOR ARGHEZI din Martisor

Proiectul a starnit nemultumirea fiicei poetului, Mitzura Arghezi, care vrea sa retraga donatia facuta statului roman de tatal sau. Este vorba despre casa si livada de pe strada Martisor din Bucuresti, in care TUDOR ARGHEZI a trait si a scris.

Fiica poetului ameninta ca, daca blocurile vor fi construite, isi va exercita dreptul de a cere inapoi casa si gradina.

Citeste si: Zilele Strazii Martisor, serbate la acest sfarsit de saptamana in Capitala

„Retrag donatia. Tata a donat nu asa, in vant, ci sa se faca ceva stabil si frumos”, a declarat Mitzura Arghezi. Fiica poetului spune ca a incercat sa vorbeasca despre acest proiect si cu Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Inainte sa se stinga din viata, TUDOR ARGHEZI a donat statului roman doua hectare de livada cu visini si ciresi, dar si casa in care a locuit. Muzeul este acum unul dintre cele mai vizitate din Romania.