Dezbatere pe tema introducerii UNIFORMELOR in scolile din Sectorul 6

Primaria Sectorului 6 organizeaza luni, incepand cu ora 13.00, o dezbatere pe tema initiativei introducerii UNIFORMELOR in scolile din sector, au anuntat reprezentantii institutiei.

Intalnirea se va desfasura in sala mica de festivitati a Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu”. La intalnire vor participa viceprimarul Sectorului 6, Gabriel Petrea, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, inspectorul scolar general Municipiul Bucuresti, Constantin Traistaru, inspectorul scolar al Sectorului 6, Adriana Stoica, precum si directorii liceelor „Marin Preda”, „Tudor Vladimirescu”, „Eugen Lovinescu” si „Iuliu Maniu”.

Citeste si: Introducerea uniformelor in scolile din Sectorul 6, in dezbatere publica

In cadrul intalnirii vor fi purtate discutii despre impactul introducerii UNIFORMEI obligatorii si experientele scolilor din Sectorul 6 in care acestea exista. De asemenea, se urmareste schimbul unor opinii informate despre oportunitatea introducerii UNIFORMELOR obligatorii in scolile din Sectorul 6.

“In generatia mea, opiniile nu erau deloc favorabile unei asemenea idei, pentru ca multi se gandeau imediat la vremurile de trista amintire de dinainte de Revolutie. UNIFORMA scolara reprezenta un simbol al unor vremuri pe care le-am depasit demult, al unei mentalitati la care nu mai vrem sa ne intoarcem. Dar, dincolo de toate aceste reactii instinctive pe care eu si cei mai in varsta decat mine le-am avut la auzul ideii de a introduce UNIFORMA in scoli, intrebarea care se pune este daca introducerea UNIFORMEI obligatorii este benefica pentru actul de educatie, daca ea face bine sau rau elevilor in scoli.”, a declarat Gabriel Petrea, initiatorul proiectului introducerii uniformelor in scolile din sector.

Sursa foto: adevarul.ro