MAREA DEZBATERE. Iohannis: Fiecare cetatean are dreptul la vot. Ponta: E o lozinca

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a spus, marti, la premierului Victor Ponta, la dezbaterea de la Realitatea TV, ca fiecare cetatean are dreptul la vot, Ponta replicând, imediat, ca aceasta reprezinta „o lozinca”.

“Domnule Ponta, noi traim intr-o tara democrata. Fiecare cetatean are dreptul la vot”, i-a spus Iohannis lui Ponta.

“E o lozinca”, i-a replicat Ponta, imediat, dupa care l-a intrebat pe Iohannis cum ar face el ca votul din diaspora sa fie organizat bine.

Iohannis a continuat cu o serie de atacuri la adresa lui Victor Ponta, fara ca acesta sa il intrerupa.

Vezi aici marea dezbatere dintre Iohannis si Ponta

“Dumneavoastra ati suprimat dreptul la vot al acestor cetateni din diapora. Acelasi lucru mi s-a comunicat din Paris, din Londra. Am teancuri de e-mailuri si scrisori primite de la cetateni absolut revoltati ca nu au putut sa voteze in 2 noiembrie”, a continuat Iohannis.

El i-a reprosat lui Ponta faptul ca trebuia sa prevada ca vor fi multi alegatori in diaspora.

“Aceste lucruri trebuia sa le prevedeti fiindca s-au intâmplat si in alti ani si a fost clar ca vom avea o prezenta destul de mare la vot. Dumneavoastra ati ignorat cu rea credinta toate informarile care au fost facute si ati organizat in asa fel incât mii de oameni au ramas afara seara, au fost bruscati cetatenii români care au vrut sa intre in sectiile de votare de politiile altor state fiindca si-au cerut dreptul la vot”, a adaugat candidatul ACL la Presedintie.