Dezbateri Buget: Opozitia a boicotat discursul premierului Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a prezentat, marti dimineata, proiectul bugetului pe 2014 in plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului, apoi au inceput dezbaterile.

In discursul sustinut in Parlament, Victor Ponta a declarat ca social-democratii sunt pregatiti si in varianta in care presedintele Traian Basescu va retrimite bugetul in Parlament, asa cum a declarat.

O parte dintre parlamentarii opozitiei au boicotat discursul premierului si au pus o pancarta in banci. “Avem mai multe pancarte decat membri ai opozitiei”, a constatat presedintele de sedinta.

Presedintele Comisiei de buget-finante din Senat, Cosmin Nicula, a declarat ca maine seara bugetul va fi aprobat. 

Presedintele Traian Basescu a spus ca va retrimite bugetul in Parlament si apoi va ataca legea si la Curtea Constitutionala (CCR) daca se va mentine acciza la combustibil.

„Daca nu se renunta la cresterea accizei, voi trimite inapoi bugetul de stat iar apoi il voi ataca si la CCR. Acesti bani sunt bani aruncatí pentru alegeri, ca sa iti faci rost de bani pentru alegeri, pentru baronii si baronetii si baronasii din teritoriu”, a declarat presedintele Traian Basescu.