Dezbaterile la proiectul Legii asigurarilor sociale de stat pe 2015 finalizate pe articole

Dezbaterile asupra proiectului Legii asigurarilor sociale de stat pe 2015 au fost finalizate, sambata, pe articole, votul final pe acest proiect si pe proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2015 urmand sa fie dat duminica, la ora 10,00.

“Noi ne vedem maine dimineata, la ora 10,00, pentru a da votul pe bugetul de stat si pe bugetul asigurarilor sociale pe 2015 pentru a lasa grupurile politice parlamentare sa isi exprime pozitia cu privire la votul pe care l-au exercitat si, la ora 12,00 fix, avem sesiunea de depunere a juramantului presedintelui statului roman in fata Parlamentului reunit, asa cum scrie la Constitutie”, a spus presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Potrivit presedintelui Comisiei pentru buget — finante din Camera Deputatilor, Stefan Viorel, bugetul asigurarilor sociale de somaj aferent sistemului public de pensii a fost stabilit atat la venituri, cat si la cheltuieli, in suma de 54,725 miliarde de lei. Sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale a fost stabilit cu un excedent de 211,8 milioane de lei, veniturile fiind de 320,3 milioane de lei, iar cheltuielile de 108,5 milioane de lei.

CITESTE SI: ROVANA PLUMB: BUGETUL asigurarilor de SOMAJ va fi MICSORAT in 2015 

In ceea ce priveste bugetul asigurarilor pentru somaj aferent sistemului asigurarilor pentru somaj, acesta a fost stabilit la un nivel al veniturilor si cheltuielilor in suma de 1,575 miliarde de lei. Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale este prevazut cu un excedent de 224 milioane de lei, la venituri 245,6 milioane de lei si la cheltuieli 21,6 milioane de lei.

“In conformitate cu prevederile articolul 21 din regulamentul activitatilor comune ale celor doua Camere, comisiile noastre au fost sesizate in vederea dezbaterii si elaborarii raportului comun asupra proiectului Legii buget asigurarilor sociale de stat pe 2015. (…) Fac precizarea ca s-au primit avize de la Consiliul Legislativ si de la Consiliul Economic si Social, Comisiile pentru munca din Senat si Camera sesizate pentru avizare au transmis aviz favorabil cu amendamente dintre care unele admise, altele respinse. S-a luat in dezbatere si opinia Consiliului Fiscal, iar proiectul de lege este insotit de declaratia de conformitate necesara conform prevederilor legii responsabilitatii fiscale 69/2010.

CITESTE SI: Articolele pe proiectul de BUGET pe 2015, aprobate de parlamentari. Votul final AMANAT pentru duminica

Intrunite in sedinta comuna pe parcursul mai multor zile de dezbateri, membrii comisiilor sesizate in fond au analizat proiectul de lege si anexele acestuia, avizele asupra proiectului de lege, precum si amendamentele formulate de senatori si deputati, si au hotarat cu o majoritate de voturi sa adopte raportul de admitere fara amendamente. Mai fac precizarea ca proiectul de lege face parte din categoria legilor ordinare”, a spus Stefan Viorel.

Sursa foto: realitatea.net