Dezbaterile parlamentare vor fi publice. TVR News le transmite, de la anul!

Dezbaterile in plenul Senatului si Camerei Deputatilor vor fi preluate si transmise incepand de anul viitor de TVR News! Anuntul a fost facut luni de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Acordul cu Televiziunea Romana a fost deja semnat. Exista o directiva europeana care obliga ca lucrarile parlamentare sa fie publice, conform Mediafax.

“Nu am cheltuit bani, pentru ca avem resurse financiare alocate in anii trecuti, avem un acord cu TVR si TVR este dispusa sa ne preia pe noi si Senatul pe TVR News, lucram astfel incat de anul viitor sa facem un lucru normal in tarile europene”, a declarat Valeriu Zgonea.

“Parlamentarii sunt la dispozitia tuturor cetatenilor, care trebuie sa vada pe fiecare parlamentar cate luari de cuvant are, ce opinii are si cum voteaza”, a motivat presedintele Camerei Deputatilor necesitatea unor astfel de transmisiuni.

In acelasi context, Zgonea a declarat ca nu vor fi angajati nici reporteri sau prezentatori, deoarece inregistrarile facute de camerele video vor fi doar transmise de postul de televiziune, in direct sau in reluare, fara relatari de la fata locului. Mai mult, presedintele Camerei Deputatilor a mai spus ca exista camere video cumparate inca din 2004 pentru acest proiect.