Dezinsecția preventivă înainte de sezonul cald

Sezonul cald este cel care marcheaza perioada aparitiei daunatorilor de tip insecte. Fie ca vorbim despre gandacii de bucatarie, tantari, purici, capuse sau plosnite, acesti daunatori isi fac simtita prezenta in deosebi vara, atunci cand conditiile sunt prielnice pentru dezvoltare si inmultire.

Solutia pentru preintampinarea aparitiei daunatorilor

Dezinsectia este singura solutie care ajuta cu adevarat la eliminarea daunatorilor de tip insecte. Aceasta trebuie mereu sa fie realizata de catre o firma autorizata DDD, de personal calificat si numai cu insecticide si echipamente specifice, autorizate de Ministerul Sanatatii.

La un tratament de dezinsectie nu trebuie sa apelezi doar atunci cand problema cu daunatorii este una evidenta. Dezinsectia se poate realiza si in regim preventiv, prin tratarea anumitor zone considerate cheie, astfel incat dezvoltarea daunatorilor va fi ingreunata.

Multi dintre daunatorii de vara, apar si din cauza resturilor alimentare, care impreuna cu caldura faciliteaza inmultirea. Asadar, curatenia temeinica trebuie luata in considerare foarte serios, altfel efectele serviciilor de dezinsectie ar putea sa fie si ele diminuate.

La ce firma de dezinsectie sa apelez si cat costa ?

Acesta este o intrebara des intalnita pe buzele multor persoane. In primul rand, firma de dezinsectie trebuie sa fie una 100% autorizata. Majoritatea acestora firme le poti gasi in mediul online, la o simpla cautare pe Google. Verifica sa vezi daca acestia prezinta in mod transparent datele companiei, autorizatiile sau portofoliul de clienti. Acestea sunt principalele 3 aspecte prin care poti identifica firmele cu adevarat serioase.

Costul unei lucrari de dezinsectie poate sa varieze destul de mult. Acest pret pentru dezinsectie se calculeaza in functie de tipul de dezinsectie (preventiv/curativ), de daunatori, de tipul de spatiu (exterior/interior) si de marimea spatiului vizat.

Chiar si asa, unele firme de dezinsectie, au realizat planuri pentru dezinsectie specifice pentru apartamente.

Asadar, in cazul unei lucrari de dezinsectie impotriva gandacilor de bucatarie, costul porneste de la 140 de lei, in cazul unei garsoniere, si poate ajunge la aproximativ 200 de lei in cazului unui apartament mai mare cu 4-5 camere. Respectand acelasi exemplu, o dezinsectie plosnite de pat, are preturi care pornesc de la 180 de lei si ajung la 270 de lei. Toate aceste preturi au fost preluate de website-ul firmei DDD Nord, firma care isi desfasoara activitatea in Bucuresti, dar si in alte peste 10 orase mari din Romania.

Important de stiut despre dezinsectie

Substantele de tip insecticide utilizate de companiile DDD autorizate NU sunt periculoase pentru om sau pentru animalele de companie. Chiar si asa, dupa realizarea unei dezinsectii la interior este recomandat ca spatiu sa fie evacuat pentru cateva ore (2-6 ore), in functie de tratamentul aplicat. Inhalarea vaporilor pot crea iritatii la nivelul sistemului respirator, la fel cum se poate intampla si in cazul oricaror alte inhalari de vapori.