Dezinsecție gândaci de bucătărie, ușor și eficient!

Indiferent dacă locuiești la bloc sau la curte, cu siguranță că măcar o dată te-ai confruntat cu această situație: gândaci de bucătărie. Cu siguranță ai simțit repulsie, dar și groaza că aceștia pot transmite anumite boli, care pot afecta întreaga familie. Mai ales în condițiile în care prin zonă se mai află și copii, și chiar animăluțe de companie. De aceea, dacă gândacii de bucătărie încă îți mai fac probleme, avem pentru tine câteva metode pentru a scăpa ușor și eficient de nesuferitele insecte.

Insecticide de tip spray

Pe rafturile magazinelor se regăsesc numeroase insecticide de tip spray, foarte eficiente. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că utilizarea lor trebuie realizată cu multe precauții, mai ales dacă prin preajmă se mai află și copii sau animale de companie. De asemenea, atenție la modul în care sunt utilizate, pentru că nerespectarea întocmai a instrucțiunilor de pe ambalaj poate duce la alergii, afecțiuni respiratorii și numai.

Capcane pentru gândaci

Dacă dorești o metodă mai puțin… mirositoare, atunci poți apela la capcanele pentru gândacii de bucătărie. Acestea conțin o momeală și un material adeziv. Montează aceste capacane în zonele unde ai observat cei mai mulți gândaci, și înlocuiește-le în mod regulat. Sunt destul de eficiente, dar din nou atenție pentru că micuții sunt curioși, și la fel și animalele de companie.

Momeală cu gel chimic

Această metodă funcționează precum o otravă și de regulă, durează cam două săptămâni până când neplăcuții ”vizitatori” vor fi anihilați în totalitate.

Zahăr și bicarbonat de sodiu

În cazul în care metodele chimice nu sunt o soluție în cazul tău, asta nu înseamnă că trebuie să te resemnezi și să alegi să nu faci nimic. Zahăr și bicarbonat de sodiu, amestecate în părți egale. Mixul rezultat din cele două se presară în locurile unde apar de regulă gândacii de bucătărie, care se vor hrăni cu acesta și vor muri în urma consumului.

Acid boric

Această substanță de dovedește a fi una de mare folos deoarece nu doar că va determina gândacii de bucătărie să părăsească locuința, dar se pare că îi și aduce în imposibilitatea de a se înmulți. Dacă vrei să încerci această metodă, tot ce trebuie să faci este să adaugi acid boric dizolvat cu puțină apă peste o felie de pâine, pe care o așezi în locurile unde ai observat gândaci de bucătărie. Atenție însă: metoda nu este recomandată dacă în casă se găsesc animale de companie, care pot consuma pâinea astfel tratată și să li se facă rău.

Frunze de dafin

Este o metodă ieftină, dar foarte eficientă. Presară pulbere din frunze de dafin prin zonele cu probleme, iar gândacii de bucătărie nu își vor mai face simțită prezența.

Oțet alb sau castraveți

O metodă de a scăpa de gândacii de bucătărie, dar fără a-i ucide este stropirea cu oțet alb a pereților, sub piesele de mobilier, la colțuri. Simplu și eficient, cu siguranță! De asemenea, nici castraveții nu sunt pe placul nesuferitelor insecte, așa că poți încerca să vezi dacă nu cumva feliile de castravete, amplasate în locurile unde acestea au fost observate, le face pe acestea să nu își mai facă simțită prezența.

Aparat cu ultrasunete

Este o metodă eficientă, dar recomandată pentru gândacii ajunși la maturitate. Doar atunci aceștia pot fi afectați de ultrasunetele generate de acest aparat. Până atunci, poți încerca să scapi de el folosind una dintre metodele pe care ți le-am prezentat anterior. Dacă spațiul este unul generos, poți apela la două sau mai multe astfel de aparate.

Firme de dezinsecție

Dacă situația este gravă, sau spațiul invadat de gândaci este unul mare, atunci poate ar fi cazul să lași asta în seama profesioniștilor. Găsește o firmă de dezinsectie gandaci de bucatarie și nu numai, care să se ocupe așa cum trebuie de această problemă. Totul se va desfășura în mod profesionist, vei avea parte de garanție pentru lucrările executate, iar rezultatul final va fi cel dorit de tine.

Pericol pentru sănătate

În afară de acea senzație de repulsie pe care majoritatea dintre noi o avem atunci când vine vorba despre gândacii de bucătărie, trebuie să scapi de aceștia și pentru faptul că sunt un pericol pentru sănătatea ta și a celor din jur. Oamenii sunt sensibili la anumiți microbi, germeni sau bacterii, care sunt inofensive pentru gândacii de bucătărie. Aceștia, în schimb, prin ”drumurile” pe care le fac prin casă contribuie la împrăștierea acestora prin casă, ceea ce înseamnă un risc crescut de îmbolnăvire. Nu lăsa nerezolvată problema gândacilor de bucătărie, dacă ții la sănătatea ta și a celor dragi ție, și începe chiar acum să iei măsurile care se impun.

Mai multă curățenie

Pentru ca gândacii de bucătărie să nu fie ”tentați” de locuința ta, ai grijă ca mereu să fie curățenie: să nu lași masa plină de firimituri, mătură/aspiră pe jos, dă cu mopul, nu lăsa peste noapte resturi de alimente pe masă, farfurii murdare în chiuvetă, du gunoiul în fiecare seară. Astupă toate găurile prin care aceștia se pot strecura, vezi dacă nu cumva există astfel de orificii în cămara cu alimente, dulapul de condiment, în tocul geamurilor sau al ușilor, verifică bine țevile. De asemenea, nu intra în panică atunci când ai găsit un astfel de musafir nepoftit. Ți-am oferit multe metode de a scăpa de gândacii de bucătărie, așa că încearc-o pe cea pe care dorești, sau care se potrivește cel mai bine nevoilor tale!