Dezmembrarea CATHEDRAL PLAZA costa sapte milioane de euro, potrivit unui studiu realizat de o firma germana

Un studiu care a fost realizat de o firma germana de specialitate,la comanda Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti (ARCB), arata ca dezmembrarea CATHEDRAL PLAZA ar costa aproximativ sapte milioane de euro, suma care este de cateva ori mai mica decat cea avansata de dezvoltatorul imobilului,  compania Millenium Building Development (MBD), a anuntat marti arhiepiscopul Ioan Robu.

Astfel, studiul care a fost realizat de firma germana Luxemburger Team GmbH arata ca imobilul poate fi dezmembrat, iar terenul poate fi amenajat ca parc sau ca spatiu verde, cu luarea masurilor tehnice de siguranta adecvate la un cost al lucrarilor estimat la 7.389.180 de euro.

Citeste si: ONG-urile vor prezenta delegatiei pentru MCV neregulile administratiei bucurestene

Totodata, studiul arata ca riscurile posibile in astfel de situatii pot fi preintampinate prin limitarea cursei macaralelor, astfel incat sa nu survoleze Catedrala Sfantul Iosif, demontarea in ordinea inversa montarii fatadei si a structurii metalice, prin taierea in bucati de maxim patru metri patrati a planseelor de beton, prin folosirea de plase de protectie, tobogane si a altor metode care asigura protectia bunurilor si persoanelor aflate in apropierea santierului sau in interiorul acestuia.

De asemenea, Robu a anuntat ca ARCB a sesizat DNA in legatura cu activitatile cu caracter penal ale unor angajati ai Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) in cazul CATHEDRAL PLAZA, pentru infractiuni de coruptie si obstructionare a Justitiei.

Citeste si: Oprescu: Cathedral Plaza nu va fi demolata pana la sfarsitul anului

Potrivit ARCB, prin actiunile intreprinse de angajatii Primariei Capitalei se urmareste lasarea fara efecte a sentintei de demolare a Cathedral Plaza si mentinerea unui prejudiciu al municipalitatii, in valoare de aproximativ sase sute de mii de dolari, care reprezinta contravaloarea vanzarii catre MBD a unei parti din domeniul public, fostul parc de langa Catedrala Sfantul Iosif pe care se afla CATHEDRAL PLAZA. “Noi consideram ca aceste fapte urmaresc inlesnirea obtinerii unei eventuale decizii de intrare in legalitate a cladirii, ceea ce este imposibil intr-un stat de drept. Lipsa de apetit si actiune a PMB pentru recuperarea domeniului public si respectarea deciziilor irevocabile va face si obiectul unei sesizari adresate Curtii de Conturi”, afirma reprezentantii ARCB.

Sursa foto: ziuanews.ro