DEZVALUIRE: BECHTEL i-a platit lui ADRIAN NASTASE un COMISION FABULOS

Un fost angajat al companiei BECHTEL, american de origine romana, sustine ca americanii i-au platit lui ADRIAN NASTASE, in avans, un COMISION de 80 MILIOANE dolari cu doar cateva zile inaintea semnarii contractului.

El sustine ca la acest moment exista o investigatie a autoritatilor americane in legatura cu acest caz. Mai mult, el spune ca lichidarea urgenta a operatiunilor BECHTEL in Romania este legata de aceste investigatii. Tot fostul angajat mai spune ca fostul premier Victor Ponta s-a intalnit cu reprezentanti ai companiei in SUA.

Pe 29 mai 2013, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine (DPIIS) a anuntat oficial, printr-un comunicat de presa, rezilierea contractului cu compania BECHTEL International Inc. pentru construirea autostrazii Brasov – Cluj – Bors. In comunicat, Departamentul confirma suma de 37.200.000 euro pe care Romania va trebui sa o plateasca firmei BECHTEL.

CITESTE SI: ADRIAN NASTASE STIE CINE VA FACE JOCURILE POLITICE IN ANUL ELECTORAL 2016

Proiectul de construire a Autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov – Bors, a inceput in anul 2004, in baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat companiei americane BECHTEL. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, cand autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta.

Compania BECHTEL a finalizat pana la rezilierea contractului 52 de kilometri de autostrada (Turda-Campia Turzii) din totalul de 415 kilometri, iar termenul de finalizare a autostrazii fusese stabilit initial pentru anul 2011 si prelungit cu un an din cauza intreruperilor lucrarilor in 2005. Intre timp, Bechtel a renuntat la partea de autostrada intre Targu Mures si Brasov.

Dupa 11 ani de la semnarea contractului, statul roman are 52 de kilometri de autostrada in functiune si 1,4 miliarde de euro deja platite.

Sursa text: comisarul