DEZVALUIRE SOC BASESCU l-a sunat pe ION CRISTOIU. RUGAMINTEA de la miezul noptii

ION CRISTOIU a dezvaluit, prin intermediul unui editorial postat pe blogul personal, o discutie telefonica dintre el si fostul presedinte TRAIAN BASESCU. ION CRISTOIU dezvaluie faptul ca fostul sef de stat i-a spus jurnalistului ca el n-a stiut Rezolutia prin care LAURA CODRUTA KOVESI l-a salvat pe ION ILIESCU in 7 decembrie 2007.

“M-a sunat TRAIAN BASESCU. A tinut sa-mi spuna ca n-a stiut de decizia LAUREI CODRUTA KOVESI pina la faimoasa intilnire de la Cotroceni, din 2009, la soliticitarea asociatiei 21 decembrie. Daca as fi stiut – a tinut sa adauge TRAIAN BASESCU– poate ca i-as fi zis chestia cu fostii presedinti.”, a scris ION CRISTOIU pe blogul personal.

„Luat cu vorba, marti noaptea, la emisiunea lui Rares Bogdan, Jocuri de putere, am uitat sa spun ceea ce mi-a dat voie TRAIAN BASESCU sa spun.

CITESTE SI: DOCUMENT INCENDIAR LAURA KOVESI l-a scapat pe ILIESCU in dosarul MINERIADEI. FOTO in articol 

Ca toti cei care apar la televizor pentru a da glas prostiilor care le trec prin cap, din cind in cind sunt sunat de cite un politician.

De a lungul vietii mele postdecembriste de gazetar, am respectat cu politicienii niste reguli crincene, pe care le zic si confratilor mai tineri, iluzionindu-se ca s-o gasi unul care sa fie atent la ele:

Nu ma tutuiesc cu nici un politician, nici macar cu cei care ar putea sa-mi fie copii.

Nu sun niciodata un politician pentru a-i spune ce sa faca si ce sa dreaga. Daca ma cauta el, nici o problema. Daca nu ma cauta, nu-l caut eu, pentru a ma da mare consilier, deoarece n-am ambitia altor intelectuali de a conduce un minister sau chiar tara, dind sfaturi.

N-am cerut si nu cer niciodata nimic de la un politician sau om de afaceri. Sunt sigur ca la un moment dat mi-ar cere el sa-l servesc.

Nu particip la sindrofiile politicienilor: zile de nastere, nunti, botezuri, taierea motului.

Inmormintez tot ce-mi spun politicienii la un moment dat. Evident, dupa ce-i intreb de caracterul discutiei.

Daca e off the record, nu destainui nimic din cele discutate, chiar daca respectivul mi-ar deveni un mare dusman. Nu spun sau nu scriu despre intilnirile mele, numeroase dupa decembrie 1989, decit daca politicianul dezvaluie ca ne-am intilnit.

Nu-mi fac iluzii ca vreun politician mic, o data ajuns mare, imi va multumi ca l-am ajutat la un moment dat.
Cum se intimpla si in acest conflict dintre ELENA UDREA si Altii, ascult partile in disputa, fara a duce vorba de la una la alta.

Politicienii care m-au cautat de a lungul perioadei postdecembriste au facut-o fie pentru a-mi spune punctul lor de vedere fata de afirmatiile mele scrise sau vorbite despre ei, fie pentru a testa reactia mea (si nu numai a mea, sunt sigur) la masura pe care ei o pregatesc.

Luni seara, la emisiunea lui Robert Turcescu de la Nasul Tv, lansasem ipoteza ca LAURA CODRUTA KOVESI l-a salvat pe ION ILIESCU de la urmarire penala in DOSARUL MINERIADEI, la sugestia lui TRAIAN BASESCU, care ar fi vrut ca un fost sef de stat sa nu fie tirit prin procese.

CITESTE SI: VIDEO SOC BASESCU o face praf pe LAURA CODRUTA KOVESI in legatura cu MINERIADA

Marti seara, inainte de a merge la emisiunea lui Rares Bogdan, m-a sunat TRAIAN BASESCU.

A tinut sa-mi spuna ca n-a stiut de decizia LAUREI CODRUTA KOVESI pina la faimoasa intilnire de la Cotroceni, din 2009, la soliticitarea asociatiei 21 decembrie. Daca as fi stiut – a tinut sa adauge TRAIAN BASESCU– poate ca i-as fi zis chestia cu fostii presedinti.

Pot sa zic asta la Realitatea Tv? am intrebat, potrivit regulii de a cere mandat de la politician pentru a dezvalui o conversatie privata.

Da, a raspuns TRAIAN BASESCU, chiar va rog.

Dupa cu ziceam mai sus, n-am gasit vreme sa spun asta la Realitatea Tv, pentru ca n-a venit vorba de salvarea lui ION ILIESCU de catre CODRUTA KOVESI.

O fac acum.

Intrebindu-va, fireste:

Dvs credeti ca TRAIAN BASESCU n-a stiut de Rezolutia prin care LAURA CODRUTA KOVESI l-a salvat pe ION ILIESCU in 7 decembrie 2007?”, a scris ION CRISTOIU pe blogul personal.

Sursa foto si text: cristoiublog.ro