DEZVALUIRE INCENDIARA! Cum a asfaltat MARIAN VANGHELIE strazile din Sectorul 5 doar pe hartie

Foto: Mondo News

MARIAN VANGHELIE, edilul Sectorului 5 din Capitala, s-ar fi folosit de doua firme-fantoma, detinute de un cantaret bisericesc dintr-un sat din judetul Calarasi. Este vorba despre 17 milioane de euro, bani virati in 2011 din bugetul Primariei Sectorului 5 in conturile unor firme de casa ale primarului, abonate la licitatii cu statul, informeaza site-ul marinbadea.com 

Aceste informatii au iesit la iveala in urma unor controale ale fiscului din Calarasi, care a sesizat deja organele de ancheta penala. Dosarul se afla acum la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Evazionistii au folosit metoda clasica de spalare a banilor. Au plimbat contractele prin firme fantoma si nu au platit taxele catre bugetul de stat. 

CITESTE SI: TEL DRUM – LIVIU DRAGNEA: O legatura banoasa intre compania de drumuri si liderul PSD

Firmele de casa ale lui Marian Vanghelie castigau contracte pe banda rulanta cu Primaria Sectorului 5. Lucrarile erau subcontractate, catre alte doua societati detinute de cantaretul bisericesc din comuna Bosneagu, judetul Calarasi. Dupa ce banii erau trecuti prin aceste firme-fantoma, prin intermediul unor documente fictive de achizitii publice, toti erau retrasi in numerar, iar la bugetul de stat nu ajungea niciun leu. 

Ilegalitatile au fost descoperite de inspectorii fiscali care au facut controale la societatile SIR CONSTRUCT SERV SRL si la SIR INVEST CONSTRUCT SRL, administrate de Marian Ivan, cantaret bisericesc in parohia Bosneagu. 

„La prima, respectiv SIR CONSTRUCT a fost stabilit un prejudiciu de 2.754.932, iar la cea de-a doua prejudiciul a fost de 3.853.320, in jur de un milion si jumatate de euro. Noi am sesizat organele de cercetare, fiind vorba de fapte care pot imbraca aspect de penal. Sunt organele de specialitate care fac cercetari”, a afirmat directorul Administratiei Fiscale Calarasi, Nicolae Tifrea.

Prin intermediul celor doua societati detinute de Marian Ivan s-au derulat 17 milioane euro, potrivit blogului marinbadea.com. Banii reprezinta venituri obtinute prin contractarea de lucrari de asfaltare de strazi, in Sectorul 5 al Capitalei. Intr-o discutie cu un reporter care s-a dat drept amic al lui Marian Vanghelie, Ivan Marian nu pare sa aiba habar de lucrarile pe care firmele lui le-au executat in Bucuresti. El recunoaste ca societatile lui subcontractau lucrarile castigate de firmele miliardarului Marian Dumitru, omul de casa al lui Marian Vanghelie. 

DOMN: Firmele tale dadeau utilaje sau faceau lucrari la sectorul 5?
MARIAN IVAN: Lucrari.
DOMN: Ce lucrari ai facut in sectorul 5? Pe acte!
MARIAN IVAN: Deci asfaltam drumuri. Drumuri si…asta asfaltam in sectorul 5. Astea erau de facut! Stiu ca-i semnam lui Florin niste procese-verbale de incheiere lucrari, de receptie lucrari… Le semnam, dar nu-mi lasau mie niciun document, nu-mi lasau mie nimic. Asta faceam: asfaltam, amenajam parcarile… Imi dadea la fiecare plata 20 de milioane de lei.
DOMN: La fiecare lucrare, cand iti dadea 20 de milioane, semnai pe ceva sau ti-i dadea?
MARIAN IVAN: Ei! Semnam o p..a!
DOMN: Cati bani s-au rulat prin firmele tale daca ai ajuns sa ai asemenea datorii?
MARIAN IVAN: Pai mi-au spus…pe SIR Invest 78 de miliarde. Mi-au zis ce mi se poate intampla: complicitate la evaziune fiscala. la spalare de bani…
DOMN: Daca te ia pe tine si tu vorbesti, ii tragi si pe ei!
IVAN MARIAN: Stiu. Stiu. Pe nea Marian (n.r. Marian Dumitru, amicul miliardar al lui Vanghelie) n-as vrea sa-l trag nici pe el. Mai ales pe Vanghelie!

CITESTE SI: MARIAN VANGHELIE este decis sa “DINAMITEZE” Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Pe hartie, strazile din sectorul 5 au fost asfaltate. Cand ajungi la fata locului, insa, constati ca exista gropi in asfalt, iar strazile sunt denivelate, astfel incat atunci cand ploua sau cand ninge se acumuleaza apa. Intreaga afacere a fost parafata in perioada in care presedinte al Organizatiei judetene a Partidului Social Democrat era Oana Niculescu Mizil, iubita lui Marian Vanghelie. Fostul primar PSD al comunei Dorobantu, Nae Petre, este cel care l-a pus la dispozitia oamenilor lui Vanghelie pe Marian Ivan.

Este cunoscut faptul ca Nae Petre este un apropiat al Oanei Mizil, cea care in februarie 2012, impreuna cu primarul sectorului 5 a impartit ajutoare sociale localnicilor din comuna Dorobantu, grav afectata de caderile abundente de zapada. Cei doi au afirmat ca ar urma sa plateasca 100.000 lei pentru fiecare localitate izolata, din judetul Calarasi. In final, au fost alese 17 localitati, insa banii nu au mai ajuns vreodata.

Sursa foto: realitatea.net