DEZVALUIRE SOC! MAMA LUI VICTOR PONTA VREA SA-L CONVINGA PE PREMIER SA DEMISIONEZE

Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, a declarat sambata seara, la postul Antena 3, cu privire la audierea sa joi la DNA Ploiesti, ca nu intelege de ce a fost chemata in fata procurorilor pentru ca nu a avut nicio legatura cu firma Grossman Engineering Group, adaugand ca presupune ce implicatii are acest dosar cu privire la imaginea fiului sau si punctand ca “lovind in mama, lovesti si in fiu”. Totodata, mama lui Ponta spune ca si-ar dori sa il convinga sa demisioneze, insa a adaugat ca “de mult timp nu mai face ce spune mama”.

“Lovind in mama, lovesti si in fiu, lovind in sora, lovesti si in frate. Asta presupun. (…) Daca as avea putere sa-l conving maine sa plece din aceasta functie, sa vad cum se descurca in aceasta situatie in care suntem in ziua de azi, si economica, chiar si politica, l-as convinge sa plece, insa nu e un copil mic. De mult timp nu mai face ce spune mama”, a declarat Cornelia Naum, citata de Agerpres.

De asemenea, ea a afirmat ca nu are nicio legatura cu firma lui Iulian Hertanu si ca nu cunoaste activitatea pe care acesta o desfasura, punctand si ca nu a vazut niciodata vreun document al societatii S.C. Grossmann Engineering Group. Cornelia Naum a precizat si ca in ziua in care ginerele sau a fost ridicat de acasa, a avut loc o perchezitie la firma de contabilitate Exfin 2000 SRL, pe care o detine impreuna cu fiica sa si pe care a infiintat-o inca din 2002, cand ea a iesit la pensie si cand Victor Ponta abia isi incepuse activitatea de procuror si de politician.

Totodata, Cornelia Naum a fost intrebata si de ce nu a vrut ca Victor Ponta sa o insoteasca la sediul DNA Ploiesti. “Nu am vrut sa am imaginea unei persoane speriate, care pozeaza in victima. Am refuzat categoric imaginea de saraca, batrana si bolnava. Nu sunt atat de naiva si atat de slaba incat nu m-am prins ce cu ce are legaturi… Nu am vrut sa dau imaginea unei persoane speriate, neputincioase. Chiar m-a deranjat ca tot timpul s-a spus ca am 72 de ani… Ei, si ce daca am 72 de ani? Ma pot inca descurca pe picioarele mele, pentru treburile mele. Vi s-ar fi parut aberant sa se interpreteze ca o presiune asupra Justitiei? Nu asta ne mai trebuie pe langa celelalte acuzatii”, a raspuns mama premierului.

Ea a mai afirmat ca nu a avut emotii privind intalnirea cu procurorii DNA, insa a avut “o oarecare teama de intalnirea cu presa”, mentionand ca a simtit “jena de a fi privit 40 de minute incontinuu, cu aparatele lipite de geam”. Ea a mai aratat ca a evitat sa discute cu reporterii aflati in fata sediului DNA Ploiesti deoarece a avut impresia ca asupra sa a sarit “un stol de pasari”.

Cornelia Naum a fost audiata, joi, timp de o ora de procurorii DNA Ploiesti, aceasta intrand la audieri dupa aproximativ 40 de minute de la sosirea ei la sediul institutiei, in legatura cu dosarul in care ginerele ei, Iulian Hertanu, a fost arestat preventiv pentru constituire de grup infractional organizat, deturnare de fonduri europene si evaziune fiscala.

La iesirea din sediul DNA, avocatul Corneliei Naum, Bogdan Vlad, a declarat ca mama premierului are calitate de martor in acest dosar ”si va ramane cu aceasta calitate in cauza”.

Foto: Antena 3