DEZVALUIRI CUTREMURATOARE DESPRE TRAIAN BASESCU, FACUTE DE UN FOST CONSILIER PREZIDENTIAL

vitalia pavlicenko, traian basescu, critica, vizita, republica moldova, cetatenie republica moldova

Fostul consilier prezidential, Adriana Saftoiu, a facut o serie de afirmatii surpriza despre Traian Basescu in cadrul unui interviu acordat pentru blogul Cristinei Bazavan. “Nu putini sint anii de cind Adriana Saftoiu a parasit postul de consilier prezidential in urma unui conflict cu Elena Udrea. Astazi, Traian Basescu insusi a parasit Cotroceniul, iar Elena Udrea afla daca va parasi sau nu arestul. Am intrebat-o pe d-na Saftoiu cu ce ochi ii priveste astazi pe vechii amici si inamici, de ce a intrat in politica si ce masuri ar lua daca ar fi ministrul educatiei”, scrie Doru Iftime, realizatorul interviului de pe bazavan.ro.  

Parcursul politic al Adrianei Saftoiu s-a separat de cel al lui Traian Basescu in anul 2007. Intrebata daca Traian Basescu mai este o rana deschisa pentru ea, Saftoiu a declarat nu a fost niciodata si a adaugat ca politicianul Traian Basescu confirma o imagine trista: cum poate distruge puterea un om puternic, cu calitati pe care si adversarii i le-au recunoscut. 

“Nu a fost niciodata! In schimb, modul in care s-a ratat o oportunitate extraordinara in 2004 ramane marea mea dezamagire in politica. Politicianul Traian Basescu confirma o imagine trista: cum poate distruge puterea un om puternic, cu calitati pe care si adversarii i le-au recunoscut. Traian Basescu a fost mai mult seful statului, decat Presedintele tarii, adica al oamenilor care alcatuiesc tara”, a spus Adriana Saftoiu.

Te-ar putea interesa si: Basescu, dezvaluiri despre viitorul lui Victor Ponta

“Amenintarea rusa este aproape palpabila astazi, si la fel era si in perioada campaniei electorale. Totusi, singurul care s-a remarcat in a lua o pozitie ferma fata de conflictul din Ucraina, pe parcursul campaniei la prezidentiale, a fost Traian Basescu.

Intrebata ce sanse i-ar fi dat lui Traian Basescu intr-o confruntare directa cu Klaus Iohannis si Victor Ponta, Adriana Saftoiu a raspuns: “Ponta era candidatul ideal pentru dl Basescu. Cu dl Iohannis cred ca ar fi avut reale probleme. Traian Basescu s-ar fi confruntat pentru prima data cu un alt profil cu care nu s-a intalnit in cariera lui. Sigur s-ar fi descurcat greu”.

Intrebata cum ar caracteriza evolutia lui Basescu in cei zece ani de presedintie, Saftoiu a precizat ca nu e nevoie sa spuna foarte multe cuvinte, deoarece este suficient sa ne uitam la ce se intampla acum, exemplificand cu cei mai apropiati oameni ai sai care acum sunt suspectati de coruptie, dar si cu societatea nesigura in raport cu institutiile statului, care ar trebui sa apere cetateanul de abuzuri.

Citeste si: Traian Basescu vorbeste despre diminetile post-Cotroceni

“Eu nu trebuie sa spun mare lucru. E suficient sa ne uitam la ce se intampla acum. Cei mai apropiati oameni suspectati de coruptie, o societate nesigura si nelinistita in raport cu institutiile statului, cele care ar trebui sa apere cetateanul de abuzuri, cu un Presedinte care spune ca trebuie „sa isi apere mandatul.” si e cam singur in acest demers. Traian Basescu pare a fi un om care termina singur cursa. Institutiile pe care el le-a laudat aproape 10 ani par sa nu fie asa cum ne-a spus. Chiar el a remarcat la final de mandat ca serviciile au prea multe puteri, ca spera ca Elena Udrea sa aiba un proces corect (de ce nu ar fi corect daca justitia e independenta?), PMP pare un partid fragilizat chiar de strategia celui care l-a creat. Probabil ca dupa ce se vor domoli toate acestea, dupa ce vom vedea cine si cat a furat si cu ajutorul cui, sa recuperam si lucrurile pozitive. in politica externa cred ca a fost mai inspirat si mai consecvent in sens bun. Dar, pe moment, romanul traieste cu portofelul pe care il are, cu spitalele si scolile care sunt, si nu pare prea vesel”, a mai spus Adriana Saftoiu.

Interviul integral il puteti citi aici.

Citeste si: BASESCU DESPRE UDREA: FEMEIA ASTA E EXTREM DE PUTERNICA. ARE O LOIALITATE FORMIDABILA IN RELATIA CU MINE