DEZVALUIRI INCENDIARE: ILIESCU si BRUCAN au cerut ajutorul URSS la REVOLUTIA din ’89

Dezvaluiri surprinzatoare ale Ambasadei POLONIEI, la 25 de ani de la Revolutie! Potrivit unor documente facute publice de institutie, ION ILIESCU și SILVIU BRUCAN au cerut intervenția Armatei Sovietice in Romania, in contextul evenimentelor din DECEMBRIE 1989. In replica, URSS ar fi raspuns ca este gata sa acorde orice fel de ajutor cu exceptia interventiei trupelor, informeaza postul  B1 Tv citand cotidianul Evenimentul Zilei.

Ambasada POLONIEI la Bucuresti a publicat, in premiera, mesajele trimise de diplomatii polonezi despre situatia de la Bucuresti, in timpul evenimentelor din decembrie 1989. In documente este mentionata o vizita a liderilor de la acea vreme, ION ILIESCU si SILVIU BRUCAN, la Ambasada URSS, acolo unde ar fi cerut interventia ARMATEI SOVIETICE in Romania. 

CITESTE SI: VIDEO FABULOS “IONEL” sau documentarul despre STUDENTIA lui ION ILIESCU la MOSCOVA 

Conform postului B1 Tv, mesajele cifrate au fost transmise in zilele de 23-26 decembrie 1989 si se gasesc in arhivele Ministerului Afacerilor Externe din Varsovia. In primul document, transmis pe 23 decembrie 1989, unul dintre diplomatii polonezi relateaza ceea ce i s-a spus de catre un oficial al Ambasadei URSS la Bucuresti. 

Astfel, ION ILIESCU si SILVIU BRUCAN au cerut, in numele Frontului Salvarii Nationale (FSN), ajutor militar Ambasadei Sovietice, pe motiv ca. singuri nu se vor descurca. Fara sa astepte raspunsul, FSN a anuntat apoi public ca Ambasada a promis ajutorul. Ulterior, URSS a anuntat ca este gata sa acorde orice fel de ajutor, cu exceptia interventiei trupelor. Mesajele facute publice se succed cu rapiditate si sunt trimise chiar mai multe depese intr-o singura zi. Acestea se concentreaza mai mult pe analiza evolutiei Frontului Salvarii Nationale de la o structura nesigura, la una care acapareaza tot mai mult puterea. Intr-unul dintre mesaje, din data de 24 decembrie, diplomatii polonezi fac o analiza a situatiei din tara noastra, in umbra evenimentelor din decembrie 1989, conform sursei citate.

CITESTE SI: ION ILIESCU audiat in mare secret la PARCHETUL MILITAR 

“Caracteristic: atac numai la “clica Nicolae Ceausescu”. FSN chema la sprijinirea Armatei si a Ministerului Afacerilor Interne si a serviciului de securitate, care s-au declarat de partea poporului. In declaratia FSN despre preluarea puterii se solicita ministerului sa functioneze in mod normal. Asta inseamna ca miezul vechii structuri, desi fara Nicolae Ceausescu, a ramas neschimbat.” se arata intr-unul dintre mesaje. Diplomatii polonezi mentioneaza si simpatia de care se bucura Ambasada tarii lor in randul populatiei care iesise pe strazi.

Sursa foto: evz.ro