Dezvăluiri șocante din Epoca de Aur! Cum se automutilau femeile

Dictatorul Nicolae Ceausescu a interzis avorturile prin celebrul decret 770, din anul 1966. Scopul lui nea Nicu era sa crească populatia României pedepsind cu pușcăria femeile care recurgeau la avort.

Experimentul criminal a durat 24 de ani, din 1966 până in 1989. Zeci de mii de copii s-au născut nedoriți și câteva mii de femei au murit apelând la avorturi dubioase. Textul articolului de lege stabilea faptul că” interzicerea cursului sarcinilor este interzisă”.

Articolul 2 al Decretului 770 prevedea situaţiile în care avorturile erau permise:

a) sarcina pune viaţa femeii într-o stare de pericol care nu poate fi înlaturat printr-un alt mijloc;

b) unul dintre părinţi suferă de o boală gravă, care se transmite ereditar sau care determină malformaţiuni congenitale grave;

c) femeia însărcinată prezintă invalidităţi grave fizice, psihice sau senzoriale;

d) femeia este în vârstă de peste 45 de ani;

e) femeia a născut patru copii şi îi are în îngrijire;

f) sarcina este urmarea unui viol sau a unui incest”.

Conform articolului 3, ”întreruperea în cazurile prevazute la art. 2 se poate efectua în primele trei luni ale sarcinii. În caz excepțional, când se constată o stare patologică gravă care pune în pericol viaţa femeii, întreruperea cursului sarcinii se poate face până la şase luni”.

Disperate, femeile apelau la leacuri empirice sau la persoane fără pregătire. Cele mai cunoscute metode de declanșare a avortului constau în introducerea in vagin a tot felul de substanțe: alcool, hipermanganat de potasiu, chinină, muștar și zeamă de lămâie.

Mai mult femeile de atunci făceau absolut tot ceea ce este contraindicat în timpul sarcinii. Ele apelau la băi fierbinți, cărau greutăți până făceau hemoragie sau beau bere fiartă cu hrean.

Sursa text: descopera, adevarul