DEZVALUIRI ULUITOARE in dosarul lui DARIUS VALCOV: Ministrul primea MITA in PUNGI DE PLASTIC si avea intalniri in CIMITIR. STENOGRAME

Ministrul de Finante, DARIUS VALCOV, primea MITA in PUNGI DE PLASTIC si se intalnea cu ceilalti suspecti anchetati de DNA in CIMITIR de frica sa nu fie interceptat.

UPDATE 22.14: Iata STENOGRAMELE unor interceptari ale convorbirilor inculpatilor din dosar.

Interceptare din data de 24 februarie 2015:

“TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ca sa vezi ce mi-au oprit. Cand m-am dus, m-am dus, asa, cu teancu’ de dosare. Ce-au scos de acolo? Contractu’ cu MKS! Contractu’ cu PLUS CONFORT! Contractu’ cu CAFMIN, contractele cu …[neinteligibil]…, contractele cu ACETI. Atat! Nimic altceva. (…)  Eu sunt asociat si director general. Cu functii depline, cu imputerniciri, eu am semnat tot. Trebuia sa spun: „Doamna!”  zic: „Ce sa vina aia, ca aia nu stie nimic. Va spu, eu sunt administrator de fapt.” Da?”

…[…]…

“TIMOFTE BOGDAN PETRE: Sa trecem la CAFMIN. Si ala a venit exact… ala a venit exact in timp ce eu… cand ma apucasem cu CAFMIN-u’. Intelegi? La CAFMIN eu il visam, ca era simplu, doua facturi, stiam exact ce luasem de la el, ce [cuvant obscen].

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da’ ala, ce dracu ai luat de la el?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: De la ala am luat de 10 miliarde in acte, care i-am achitat. Mi-a facturat si i-am platit. De trei ani de zile. 10 miliarde.  Am luat betoane si armatura pentru blocuri. „A, pentru blocuri? Ale cui sunt blocurile? Ale lui ACETI… ACETI?! Si are si colo, si colo. Aa, O.K.! Haideti ca o sa-l luam si pe ACETI.” Asa! „Si unde ati luat betoanele?” Ce puteam sa zic: „Doamna, sunt puse in opera. Sunt in lucrare, asa.” „Si ati facturat catre ACETI?”

…[…]…

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Deci, relatia cu M.K.S.…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Relatia cu PLUS CONFORT, relatia cu ACETI, relatia cu CAFMIN si relatia cu SPOTLESS.”

…[…]…

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Tu nu apari cu materiale de 1 miliard cum am cumparat, cu termosistem de atatia bani! Ai inteles?!”

…[…]…

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: Dupa aia am iesit cu LUCI, m-am dus cu el la CITY, am scris exact ce am declarat acolo, el veni acuma, la fel, sa se intalneasca cu sefu. Eu i-am spus decat atat… „Ma, manca-ti-as…!”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Stai, ca m-ai pierdut. Mai zi o data!

TIMOFTE BOGDAN PETRE: M-am intalnit cu LUCI la CITY. A scris si el pe foaie tot ce-am… intrebarile care mi le-a pus aia, raspunsurile, toate ce au luat, ce cutare, ce am mai vorbit adiacent si de ce era scris acolo, daca nu s-au scris toate… Asa! Deci, acolo mai era in spatele lu’ …[neinteligibil, vorbeste in soapta]… sa se intalneasca cu DARIUS… cu [cuvant obscen] alalalt.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cu DARIUS?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da!„

…[…]….

“TIMOFTE BOGDAN PETRE: Pai, cum? Cum? Exact asa i-am spus: “Manca-ti-as [cuvant obscen] ta, fii atent aicea. Daca e nevoie ma chemi si stam de vorba cu DARIUS in fata si eu i spun in fata. Manca-ti-as gura! Poti sa ma pui, sa asa… sa torni sarea acolo, nu zic nimic, da’ ganditi-va! Am doi copii, fratilor!” Si mai spun o treaba: „Vai mortii mei!” Ca mai este si vorba aialalta: Da, ma, am facut, da’ barem… Manca-v-as!”

…[…]…

“MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cine? Vorbeai tu cu LUCI si el iti zicea?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: LUCI! Da, da! Ca sunt altii care gandesc pentru noi si stiu ei ce au de facut”.

…[…]…

„MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ba, da’ cand… cand ti-am… cand ai primit banii de la M.K.S., ca a fost, nu mai stiu, 1 milion doua sute patruzeci, 1 milion trei sute…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: 1 milion trei sute!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Aia toti s-au dus in hotel?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Pai, da, ma, ce dracu’ sa fac eu cu…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: [ofteaza] Pai, era o poveste cu… a incasat PLUS CONFORT de la TEHNOLOGICA in perioada aia si sa-mi bag [cuvant obscen] in ea de treaba, fix in perioada aia eu ti i-am dat tie in BOGMAR cu lucrarile [cuvant obscen] mele si dupa aia toate s-au dus in hotel.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Toate s-au dus in hotel, pentru ca… pentru ca  si din ACETI, ce mi-a dat ACETI am bagat in hotel. ACETI mi-a dat pentru blocurile si noi bagam in partea astalalta. Ai inteles?”

…[…]…

“TIMOFTE BOGDAN PETRE: 450 de miliarde… de milioane. 1 miliard o suta stii unde sunt? Sunt bagati in ACETI. Deci, dupa ce ca eu in toata perioada asta am trait cu salariu’… si munca mea, pai, mi-o luati si pe aia, ma, sa moara mama? Si ii zic lui LUCI: „Mai, nene, aia-i smecheria mea, e munca mea, e riscu’ meu, e stresu’ meu, e smecheria mea Aia-s banii mei!” „Pai, nu poti sa-i scoti, ca trebuie sa platim datoriile din urma.” „Pai, stai ma, putin! Cu banii mei… ei vin cu banii…”.

…[…]…

“TIMOFTE BOGDAN PETRE: Te rog frumos, ALEX… Nu, nu, nu zic! Eu cand ma intalnesc cu DARIUS, eu ii spun in fata. „Manca-ti-as [cuvant obscen] ta… Iti mananc… Merg pana in panzele albe!” Da? „Spune-i exact ce faci… dar decat atat… sa nu ma duc acolo, frate… ca las doi copii acasa… si nevasta.”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ca?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Ca las doi copii acasa si nevasta.”

…[…]…

“MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nici nu vreau sa ma gandesc cate ai facut tu acolo si ce creditare ai si tu in BOGMAR-u’ ala, in [cuvant obscen] mea.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Vai de capu’ meu! Vai de capu’ meu!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Mult?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Vai de capu’ meu! Mult!”

…[…]…

„TIMOFTE BOGDAN PETRE: De ce nu i-ai mai platit lui CAFMIN? Ai 10 miliarde in 3 ani? De ce nu ai mai platit?”

…[…]…

“TIMOFTE BOGDAN PETRE: Ba, nu vezi ca-i clar? Cineva, care au facut…  Astia sunt niste pulifrici, cum imi zice mie DARIUS. Asa imi zice mie, pulifirici.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Asa iti zice DARIUS? Pulifirici.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da! Da…”

…[…]…

Darius Valcov le-a dat indicatii “sa se tine bine”, sa nu vorbeasca

“TIMOFTE BOGDAN PETRE: M-a lasat pe mine si s-a dus repede la DARIUS. Si i-ar fi zis DARIUS…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: La DARIUS?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Pai, si?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Cica ar fi zis DARIUS: „Ba… Sa se tina tare…” Si asta a spus: „La ce dracu’ sa se tina tare, ma, ca nu stie nimic acolo?”  Si a… sa nu treaca de astia, de Antifrauda, ca are el pe ala, il cumpara pe ala de sus care e la Antifrauda. Ceva de genu’ asta. O fi asa, mi-o fi zis mie sa ma linistesc…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Si sincer, te te intreb: te linistesti?”

…[…]…

“TIMOFTE BOGDAN PETRE: Urmatoarele… urm… Urmatoarele intrebari astea sunt: „Ba! Ia spuneti, ma, voi ca v-am si analizat. Stiu cine sunteti, ai cui sunteti, ce aveti pe numele vostru, sunteti vai mortii vostri. O.K.! Cine e, ma?” Asta vor sa ajunga, la DARIUS si la MINEL. „Cine sunt, ma?”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: La MINEL?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Cine v-a invatat, ma, pe voi sa faceti asa, ca voi nu stiti, dati-va dracu’?” „Pai domnule, ca sa vezi…” De unde… Da’ te intreaba simplu: „De unde ai tu BOGDANE si ALEX banii astia?”

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Si? Se duce el la puscarie?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Si zice… Si zice ca ar fi zis DARIUS saptamana trecuta, cat am stat noi pe aici in BUCURESTI, s-au dus, s-au intalnit in cimitir si au vorbit si…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Im?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Si zice ca ar fi zis DARIUS: „Ba, daca se ajunge la nu stiu ce…”, cu o lacrima asa in colt s-a intors si a zis a… „Eu mi le asum pe toate. Nu o sa va las pe niciunu’ asa.”

…[…]…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Decat atata i-am spus aseara cand m-am despartit de el si o sa-i mai spun inca o data si daca ma cheama sa vorbesc cu DARIUS: „Fratilor, ganditi-va bine, nu sunt numai eu, BOGDAN TIMOFTE, in chestia asta, pulifriciu’. Suntem toti. O luam toti. Da? Nu uitati ca am doi copii.”         Manca-v-as [cuvant obscen] voastra asa v-o mananc. Stii cum e vorba aia: „Fiecare isi pazeste pielea!” La o adica, cand vezi ca toata lumea fuge in stanga, in dreapta. Se debaraseaza de tine ca de o masea stricata la o… la o chestie de asta. 

…[…]…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da. Ala: „Auzi, cum functioneaza hotelu’ asta?” „Cum l-ai facut, ma, ca-i platit cu 8 miliarde?” Atatia bani sunt din SGV. –Ca       s-a lipit cu MILENIUM, cum era. A dat 800 de milioane SGV-u’, 800 de milioane si dupa aia inca 1 miliard ca s-au lipit aia. Nu ai ce si cum…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Si cum, a crescut singur? [cuvant obscen] mea!

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da, asa, peste noapte! „Pai, nu, ca am platit eu!” „Si tu nu ai mai facturat?” „Nu!” „Pai, si ai platit tu… Tu din ce ai platit, ma, BOGDANE? De unde ai avut tu banii astia sa platesti?”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Si este greu sa se vada ca ai avut banii de la MKS, care MKS i-a avut de la PLUS CONFORT sau i-ai avut direct de la PLUS CONFORT sau de unde ai mai avut tu, dracu’, pe acolo? Im?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Si aport! Aporturi, aporturi, aporturi!

…[…]…

Ordinele lui Valcov, transmise de un administrator: „Vezi ca am vorbit cu DARIUS si sa-i facturezi 70% din 2 miliarde lu’… lu’ SGV-u’.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Ca dimineata cand m-am intalnit eu cu el, cand ne-am dus sa ne tundem, imi zice: „Vezi ca am vorbit cu DARIUS si sa-i facturezi 70% din 2 miliarde lu’… lu’ SGV-u’. Si o sa-ti dea SGV-u’ banii astia sa te apuci de munca.” „Astazi facturezi! Da?” „O.K.!” Ce sa mai fac, ce sa mai, ca…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Sa-mi facturezi tu mie pe SGV 2 miliarde?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Da. 70% din din 2 miliarde.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pfoai de capu’…! Eu nu mai… nu pot sa spun sume, nu stiu cate zeroruri. …[neinteligibil]… mie …[neinteligibil]… Ce? …[neinteligibil]… Tu vrei sa dormi linistita cu astia in casa?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: I…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Nu puteam sa ma urc cu ei in masina, imi rupeau mana! Ma, imi rupeau mana! Stii cum ma stiu aia de la casele de schimb valutar?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: A…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Sute de mii am schimbat la ei!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: In oras, acolo?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Aoleu!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Si ce dracu’ ai facut cu ei?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: [rade]

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: In euro, i-ai schimbat in euro?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Din euro in lei, din lei in euro.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cum trebuia la momentu’ respectiv?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: In dolari, in franci, in ce trebuia atunci.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Minca-ti-as…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Stii cum ma stiau aia? Cand ma duceam, cand ii sunam, oamenii stiau direct: „Cat vrei, 100 de mii, 200 de mii?”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: [rade] Silingi, lei, ce ai azi?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: „Ce ai, frate, astazi?” „Vreau acum.” Stii cum se faceau? Intr-o ora se faceau, cum veneau banii, de pe la CRAIOVA, de pe la PITESTI, casele de schimb, intre ei? [rosteste o interjectie] Ma duceam, nu puteam sai, sa-i descarc. [rosteste o interjectie] „Dati-mi atat.” Cat a carat masinuta aia a mea… Cat au fost la mine in casa… Manca-tias…!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: A carat masinuta aia, CITROEN-u’, milioane, a?”

…[…]…

“MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ba, numai… numai, de-aici, gandeste-te ca e suma mare, BOGDANE, in [cuvant obscen] mea! Adica eu am luat niste lucrari fictive de la PLUS CONFORT, de la vara-miu, da? Le-am facut fictive si cu tine, aceleasi lucrari. Ca-s aceleasi lucrari, in [cuvant obscen] mea! Da? Si tu, banii astia, 1 milion doua sute patruzeci, cat [cuvant obscen] mea e, ca nici nu mai stiu, i-ai bagat in hotel. Da? Hotel care e pe S.G.V., care S.G.V.-ul e al meu. Dup-aia ai mai primit de la PLUS CONFORT la fel.

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Douazeci si doua!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Cat? Douazeci si doua de miliarde?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Douazeci si doua de miliarde!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Pe ce?! Lucrari care n-au existat, pe…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Pai, sunt 13 miliarde… 13 miliarde pe M.K.S. si douazeci si doua pe PLUS CONFORT.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Atatia sunt? [cuvant obscen] mea, nici nu le mai stiu! Cat fac… 22 cu 13…?”

…[…]…

“MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Pai? [cuvant obscen] mea! Si MINEL…? Ce treaba are s-ala-n asta?

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Nu stiu. Da’ eu asa am inteles de la-nceput, ca “Ba, nu e treaba cu voi. Trebuie sa ajunga la DARIUS si la MINEL.”

…[…]…

TIMOFTE BOGDAN PETRE: Ca nu e… Ei n-au treaba cu noi, astia mici, pulifricii. Ca ei vor s-ajunga sa ne faca pe noi sa, sa spunem ca in spatele nostru sta DARIUS si cu MINEL.

…[…]…     

TIMOFTE BOGDAN PETRE: „Stai sa intrebam.” M-a intrebat. “Pot sa-mi deschid o firma?” Si, si stii ce a zis DARIUS, nu? „Bravo, ma, incepeti si voi sa ganditi constructiv.” El astepta de mult semnalu’ asta. Adica: “Bravo, ma, ba, vorbesti serios?” “A zis, ba, bravo, …[neinteligibil]…”

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: DARIUS ti-a zis: „Bravo, deschideti firma!” Dar nu te lasa LUCI pana la urma, ca: „Stai sa vorbim, stai sa…”

Interceptare din data de 26 februarie 2015:

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ce sa repari [cuvant obscen]?!

SUSALA LUCIAN: Sa albim, nu poti sa albesti, sa le faci impecabile, dar mai poti…

…[…]…     

MOCANU MARIAN ALEXANDRU:  Sunt fictive, contracte fictive, au trecut banii [cuvant obscen] zeci… de miliarde vechi. Ce sa repari!?

SUSALA LUCIAN: Nu-i chiar asa. …[neinteligibil]…  ca sunt fictive. Dar le-a facut cineva. Nu te poate acuza nimeni de chestia asta.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da.

…[…]…

SUSALA LUCIAN: Este evaziune fiscala, nu este spalare de bani. …[neinteligibil]… ca banii nu sunt negri! Evaziune fiscala. In functie de prejudiciu se calculeaza… in functie de alea ti se da: amenda administrativa, penala sau cu suspendare.

…[…]…

SUSALA LUCIAN: Care hotelul…, tu ai 2 miliarde patru sute, esti prost la cap! Nimic nu stii …[neinteligibil]…

SUSALA LUCIAN: 2 miliarde patru sute ai in cont acuma. Si tu dai 30% din astea  2 miliarde patru sute. I le dai inapoi lui MILENIUM, ti le factureaza pe asocierea aia, ca, MARINICA se retrage si vrea banii inapoi, ca sa incepem sa albim. Si restul de 70% i le dai astuia ca ti-a lucrat la hotel! Nu este nicio problema. „Dar, de ce nu ai facturat, ma, pana acuma?”. „Nu au avut bani SGV-ul.”.  De abia acuma, ca tu ai incasat de la CITY chiria pe 2014.” Ca iti spun eu! Da!? 2 miliarde patru sute. Inchiriata la… ai… ai luat chiria de la CITY. Tu nici nu stiai, pentru ca nu am avut cand sa-ti spun! Eu am venit in BUCURESTI, nu am putut sa ma mai vad cu tine …[neinteligibil]…

…[…]…

SUSALA LUCIAN: Ai inteles? Deci… Plus ca asta a mai luat 8 miliarde de la MILENIUM atuncea cand le-a luat, plus 800 de milioane de la tine. Deci, deja are        8 miliarde opt sute platit din hotel. Dar are de restul de luat. ”Uite, domnule, ii dau  1 miliard sapte sute. I-am dat deja! Uite acuma!”. Trebuie sa facem facturile. Dar daca vii si tu la SLATINA sa-ti spun si eu ce fac pe acolo. Daca nu vii, eu le fac fara tine, ca ii pun pe aia sa factureze si…

…[…]…

SUSALA LUCIAN: Urmatoarea. Asculta-ma! Ai pe SGV ai… …[neinteligibil]…  o sa-ti dea 400 de milioane acuma chiria pe nu stiu cate luni, din spate. Si o sa-ti mai dea si incepe sa vina la zi. ”Da domne, uite, am inchiriat, am luat bani!” Din banii aia, 400 sa-i tii, vezi sa nu te atingi de ei, deci, te atingi decat de astia 2 – 400, aia 400 de milioane ii tii ca o sa-ti vina TVA si impozit pe profit sau pe d-asta, nu stiu ce [cuvant obscen] am vorbit eu la contabilitate. Si o sa mai primesti in SGV pana in vara, iar inca 2 miliarde si ceva…

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU:ma apuca disperare in [cuvant obscen] …[neinteligibil]… Pai, problema a plecat cu TEHNOLOGICA asta …[neinteligibil]… PLUS CONFORT-u, varul meu a incasat de la TEHNOLOGICA, dupa care au trecut prin mine… Sumele alea, cam alea sunt… 240… …[neinteligibil]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: De la tine sunt venite la mine, la mine eu ti-am facturat cu materiale. M-am uitat acuma! Eu nu sunt incasat acuma cu materiale!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Manca-ti-as [cuvant obscen] LUCI …[neinteligibil]… [cuvant obscen]  „Ba am nevoie, am nevoie!” Nu aveam pe ce!

SUSALA LUCIAN: Eu stiu!

…[…]…

SUSALA LUCIAN: Stiu. Si dupa aia le-am lasat asa si nu ne-am mai uitat pe ele si n-am mai incercat sa corecta nimic. Acum doua sau trei saptamani cand te-au chemat astia la SLATINA, le-ai luat si le-ai adus tot la fel.

…[…]…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pai si nu avea ce sa mai faca LUCI [cuvant obscen]. Ce putea sa faca la alea?

SUSALA LUCIAN: Schimbai devizul, nu stiu!?

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Ce treceai in deviz acolo?

SUSALA LUCIAN: Nu stiu, manopera!

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pai, manopera! Pai, cum sa treci manopera sa ajungi la valoarea aia?!

SUSALA LUCIAN: Asta este, lua el 30 si… Lua el 30 de lei si iti dadea tie mai …[neinteligibil]… Este relatie intre doua firme. Ce putea? Iti calculati prejudiciul.

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Dar nu era asa.

SUSALA LUCIAN: Ba asa este. Este singura firma care a spus ca mi le face in termen si eu aveam termen de 30 de zile sa le predau mai departe. Inseamna ca nu stiu eu toate datele problemei. Ca eu nu stiu mai departe tu de unde ai luat banii, cum ai luat banii… aia mai departe cum au luat banii!

TIMOFTE PETRE BOGDAN:De ce nu ne intalnim toate partile astea, firmele astea care sunt implicate – care ala a luat de la ala, ala a dat aluia – sa se vorbeasca aceeasi limba!

SUSALA LUCIAN: Pai nu ai auzit de ce, ca toata lumea s-a ingropat… Pai, nu auzisi ca de ce!? S-a ingropat lumea in camere si sub pamant…

TIMOFTE PETRE BOGDAN: Pentru ca nici eu nu stiu ce sa fac. Intr-adevar, nu este asta solutia, sa ne ingropam, ca acolo ramanem ingropati!  Daca se poate face ceva de acum in colo! …[neinteligibil-interlocutorii vorbesc in acelasi timp]…

…[…]…

SUSALA LUCIAN: Stiu. Le-am luat si eu si le-am invatat in [cuvant obscen]. Ca acuma, uite, sa-ti spuna asta, astazi am stat numai cu avocati de vorba si am luat totul si am pus cap la cap si am…

SUSALA LUCIAN: Sunt convins ca ai nervi…  Si a spus ”Da.”. Si a spus ca stiu baietii de la BUCURESTI cum sa le faca sa le …[neinteligibil]… la revedere!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ce creditare are asta in hotel, ca te-am mai intrebat si data trecuta, dar nu mai tin minte?

SUSALA LUCIAN: 41 de miliarde in hotel.

SUSALA LUCIAN: …[neinteligibil]… miliarde…

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Iar imi vii sa-mi zici ca mi-ai bagat miliardul in SGV-ul ala si ca [cuvant obscen]!

SUSALA LUCIAN: Dar care-i problema? Tu, tu, tu vrei pe o bucata acuma sa nu se mai faca nimic.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu, ca sunt si eu constient in [cuvant obscen] mea!

SUSALA LUCIAN: Trebuie sa mearga lucrurile inainte. Care-i problema? Si tu…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ba, in prostia mea, te intreb si eu ceva acuma.

SUSALA LUCIAN: Zi!

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: In spate la hotelul ala mai e cineva, mai am… PUD… surprize?

SUSALA LUCIAN: [continua pe un ton foarte scazut] Adica?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu stiu…

SUSALA LUCIAN: Ce vrei sa spui? Cum adica daca mai este cineva in spatele hotelului?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu stiu, in [cuvant obscen] mea!?

SUSALA LUCIAN: [continua pe un ton foarte scazut] Daca mai e cineva in afara de DARIUS? Cine sa fie!? Sa fie cineva…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: El e sigur?

SUSALA LUCIAN: Da.

…[…]…

SUSALA LUCIAN: Cand vii la SLATINA sa facem facturile?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: S-a vorbit pe acolo, ca se intervine, se…

SUSALA LUCIAN: Pai, nu-ti spusei ca s-a vorbit. Nu-ti spusei ca s-a vorbit, in puii mei, dar tu, asta, trebuia sa te urci in masina[cuvant obscen]. Nici nu trebuia sa ma suni! Stiai ca ma gasesti la SLATINA. Dar veneai in [cuvant obscen] mea, aveai camera la hotel, nu e problema…!

…[…]…

SUSALA LUCIAN: Cand vii la SLATINA sa facem facturile alea?

SUSALA LUCIAN: Cu cat [cuvant obscen] mea e evaziune, ma!? Pe aia au retinut-o, au dus-o 24 de ore si dupa aia iau dat drumu! De 1 an jumate nu se mai aude nimic! …[neinteligibil]… de milioane evaziune pe nivelul asta. Pai si ce s-a mai intamplat!?

…[neinteligibil]… firme bagate cu un prejudiciu de 50 de milioane de euro. Si ce s-a mai intamplat!? ”Pai, …[neinteligibil]… ca nu ne cauta nimeni!”

Interceptare din data de 02 martie 2015:

SUSALA LUCIAN PETRUT: Binenteles sa fim atenti, sa nu stiu ce… I-am povestit, i-am zis de tine… ca n-a vorbit nimeni, ca n-ai avocat, ca … [cuvant obscen]… mea, ca alea, ca alea… si-a zis: ”Bine, ok! O sa vorbesc cu BOBO si cu aia.”. Ma gandeam ca deja au vorbit cu tine. N-a vorbit nimeni cu tine, nu?

SUSALA LUCIAN PETRUT: Doar atata, sambata, mi s-a confirmat, inca o data… duminica, de fapt, cand m-am intalnit cu el, ca sambata m-am intalnit decat zece secunde, s-a confirmat ca: ”Stati linistit, nu va… eu garantez ca nu va pati nimeni, nimic, se va lasa doar cu amenzi, cu prejudicii cumulate… Vad ca la Inspectia Fiscala este ok …[neinteligibil]… Si nu A.N.A.F.-ul da amenzi si propuneri si nu stiu ce, ci Inspectia Fiscala. Dupa A.N.A.F. asta trimite un raport la Inspectia Fiscala.”.

…[…]…

„SUSALA LUCIAN PETRUT: A intrat in… in ce, in S.G.V. sau…?

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Da, in S.G.V.

SUSALA LUCIAN PETRUT: Aoleu si trebuie sa mai ma vad si cu …[neinteligibil]… trebuia sa ma vad ieri, baga-mi-as … [cuvant obscen]…! Vreau sa… mi-a zis DARIUS sa ia S.G.V.-ul tot, sa-l ia GHENCIU!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Nu stiu, frate!

SUSALA LUCIAN PETRUT: Si atuncea ar fi zis…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Sunt acolo!

SUSALA LUCIAN PETRUT: Aha! Si-o sa mai primesti, ti-am zis, vreo 4, 5 sute si de aia nu te atingi!

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: 4, 5 sute de milioane.

SUSALA LUCIAN PETRUT: 400 de milioane.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ihi!

SUSALA LUCIAN PETRUT: De la …[neinteligibil]… chiria pe o perioada de timp. De aia nu te atingi, ca trebuie sa platesti la stat dupa aia niste bani si n-o sa ai dupa aia.

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: Ihi!

SUSALA LUCIAN PETRUT: Si-o sa mai primesti pana la inca 2 miliarde pana in vara. Asta-i scorul, care tot la fel, trebuie sa vedem cum ii impartim, stii? Ca i-am zis si lui si a zis ca e ok

…[…]…

MOCANU MARIAN ALEXANDRU: De puscarie? Ziceai ceva de… daca se ajunge la D.N.A. in … [cuvant obscen]… mea! Ce ai zis prima oara…?

SUSALA LUCIAN PETRUT: Aicea nu mai depinde de mine!”

UPDATE 21.46: Procurorii DNA sustin, in referatul cu propunerea de arestare preventiva a primarului municipiului Slatina, MINEL PRINA, ca au fost distruse mai multe documente si hard disk-uri pentru impiedicarea unui control al ANAF.

In document, se arata ca din intregul mecanism de acte fictive incheiate pentru a justifica relatia comerciala SC Plus Confort SRL, SC MKS Still Grand Serv SRL si SC Bogmar Pro Design SRL, destinatarul si beneficiarul real al sumelor de bani este DARIUS VALCOV.

“De altfel, pentru a impiedica efectuarea unui control de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala — Directia Generala Antifrauda Fiscala, la solicitarea lui Lucian Petrut Susala (n.r. fost sofer al lui Darius Valcov, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firma administrata de Primaria Slatina), au fost distruse mai multe documente si hard disk-uri”, se spune in document.

Din probele administrate, anchetatorii sustin ca a rezultat interesul inculpatilor pentru controalele aflate in curs de desfasurare la firmele implicate in circuitul financiar fictiv SC Plus Confort SRL-SC Cafmin SRL si SC Plus Confort SRL-SC MKS Still Grand Serv SRL-SC Bogmar Pro Design SRL si incercarea acestora de a acoperi ilegalitatile in timpul controlului prin intocmirea de documente financiar-contabile false, precum si implicarea lui Minel Prima si a lui Darius Valcov in protejarea activitatilor comerciale ilicite desfasurate de aceste societati comerciale, prin intermediul carora au realizat castiguri personale materializate in lucrari de reabilitare a unor imobile controlate prin interpusi.

De asemenea, s-a observat, potrivit referatului, consultarea permanenta si influentarea lui Darius Valcov, ministru al Finantelor, de a interveni in activitatea de control desfasurata de ANAF — Directia Generala Antifrauda Fiscala, directionarea sumelor de bani provenite din infractiuni de coruptie, evaziune fiscala, spalare de bani si fals in inscrisuri sub semnatura privata, pentru obtinerea de avantaje materiale de catre DARIUS VALCOV (Hotelul City Slatina), precum si sustragerea si distrugerea de documente de natura sa conduca la exonerarea de raspundere penala.

Stire initiala:

Informatiile apar in referatul procurorilor DNA cu propunerea de arestare pentru actualul primar al municipiului Slatina, MINEL PRINA, retinut pentru complicitate la trafic de influenta, in dosarul in care a fost pus sub acuzare si ministrul Finantelor, DARIUS VALCOV.

“Astfel, la momentul efectuarii platilor de catre Compania de Apa Olt, Valcov Darius se prezenta la sediul SC Tehnologica Radion, dupa ce il suna in prealabil pe telefonul mobil aspecte confirmate de angajati. Remiterea sumelor de bani catre Valcov s-a realizat in pungi de plastic in transe cuprinse intre 400.000 si 1.000.000 de lei, provenienta banilor remisi fiind justificata de omul de afaceri ca fiind din vanzarea unor terenuri proprietate personala sau din retrageri in numerar din contul personal”, se arata in document.

Citeste si: ALINA GORGHIU cere DEMISIA ministrului Finantelor, DARIUS VALCOV

Procurorii au constatat ca omul de afaceri l-a contactat pe DARIUS VALCOV, primar al municipiului Slatina la acea data, caruia i-a propus ca in schimbul oferirii sprijinului constand in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante in vederea castigarii unor licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20 la suta din valoarea sumelor incasate (fara TVA) conform contractelor de executie a respectivelor lucrari.

In urma acceptarii propunerii facute, firma sa a castigat licitatiile organizate in cadrul proiectului “Extinderea si reabilitarea sistemelor de alimentare cu apa si apa uzata in judetul Olt”, avand ca obiect semnarea contractelor cu Compania de Apa Olt pentru urmatoarele lucrari: “Reabilitare si extindere retele de apa si canalizare in municipiul Slatina”, “Reabilitare si extindere retele de apa si canalizare in orasele Draganesti-Olt si Piatra-Olt” si “Reabilitare si extindere retele de apa si canalizare in orasele Scornicesti si Potcoava”.

“Astfel, in baza acestei intelegeri, incepand cu luna decembrie 2010, Darius Valcov s-a prezentat periodic la sediul firmei acestuia din Bucuresti, unde a primit sume de bani in lei, remiterea fiind realizata ori de cate ori contractantul Compania de Apa Olt efectua plati in contul SC Tehnologica Radion SRL”, au retinut anchetatorii.

Potrivit documentului, incepand cu jumatatea anului 2012, din cauza unor probleme financiare existente in cadrul firmei omul de afaceri nu a mai putut face platile catre Valcov, context in care acesta l-a pus in legatura cu viceprimarul Minel Prina care stia de intelegere, hotarand, in scopul disimularii provenientei ilegale a banilor, ca diferentele de bani neonorate sa fie platite de SC Tehnologica Radion catre SC Plus Confort SRL, prin incheierea a trei contracte fictive de furnizare de bunuri/servicii, fara ca aceasta societate sa presteze vreun serviciu.

Citeste si: PRIMARUL din SLATINA, retinut in dosarul ministrului DARIUS VALCOV

Astfel, arata DNA, banii s-au virat, pe baza acestei relatii comerciale nereale, si in perioada 2010-2012, DARIUS VALCOV primind o suma cuprinsa intre 1.500.000 si 2.000.000 de euro, echivalentul in lei.

In referat se precizeaza ca in perioada 2009-2014 omul de afaceri s-a intalnit de mai multe ori cu Prina si Valcov pe raza municipiului Slatina si in Bucuresti, una dintre locatiile de intalnire fiind Hotelul City.

“In cursul anului 2009, in urma participarii la cele trei licitatii, avand ca obiect lucrari de reabilitare si extindere retea de apa si canalizare in cadrul unui proiect cu finantare europeana, SC Tehnologica Radion a fost declarata castigatoare, iar in perioada solutionarii contestatiilor formulate de ceilalti participanti la licitatie, omul de afaceri s-a intalnit cu suspectul Valcov la sediul SC Tehnologica Radion, care l-a asigurat ca nu exista motive de ingrijorare in legatura cu admiterea contestatiilor. Aceste aspecte i-au format convingerea ca pentru castigarea licitatiei si solutionarea favorabila a contestatiilor formulate de celelalte firme, Valcov si-a exercitat influenta asupra factorilor de decizie in atribuirea in cursului anul 2010 a celor trei contracte cu Compania de Apa Olt, contracte materializate la datele de 13.05.2010, in valoare de 28 milioane de lei, 30.07.2010 in valoare de 44 milioane lei si 04.08.2010, in valoare de 23 milioane de lei”, se mai spune in referat.

In plus, dupa ce a aflat ca s-a deschis dosarul, DARIUS VALCOV le-a cerut celorlalti suspecti sa se intalneasca cu el in CIMITIR, ca sa nu poata fi interceptat.

Sursa foto: ziuanews.ro