DEZVALUIRILE INCENDIARE facute de brokerul CRISTIAN SIMA in cartea sa MAREA SPOVEDANIE

„Brokerul fugar dezvaluie adevarul. MAREA SPOVEDANIE” – si-a intitulat cartea autoexilatul CRISTIAN SIMA, cu supratitlul si titlul, de parca ar fi fost un articol de ziar.  Desigur, personajele implicate in adevarul lui CRISTIAN SIMA vor avea replici. Sunt Traian Basescu, Adrian Nastase, Catalin Predoiu, Mugur Isarescu, George Maior, Daniel Daianu, Florian Coldea, Victor Ponta, Viorel Hrebenciuc, MRU, Bogdan Chirieac, Miki Spaga, “unul Ghita”, Radu Timofte, Bogdan Dragoi, Sorin Ovidiu Vantu, Mircea Dinescu, Misu Negritoiu

Pasajele au fost publicate de jurnalistul Mihai Palsu pe blogul sau personal

“Mergem in barlogul SRI, in vechea casa facuta de Carol pentru Lupeasca. E stinjenitoare, un amestec de comunism, brancovenism si noile gusturi postdecembriste. E o casa in care nu te simti in niciun secol. La masa, eu, Predoiu, Daianu, Maior, Coldea. Predoiu a cerut intalnirea pentru a le povesti ce se intimpla daca euro va cadea sau daca se va sparge in doua, euro pentru bogati (Germania, Olanda, Finlanda) si cel pentru saraci (Grecia, Portugalia, Italia, Spania). Se vehiculeaza chiar si ideea ca in cazul unui ”run” la bancile romanesti, acestea ar putea fi aparate cu TAB-urile impotriva deponentilor care doresc sa-si retraga banii. Coldea pare cel mai inteligent si respinge categoric aceasta solutie. La sfarsit, situatia ramane la fel si nu se trage nicio concluzie. Dupa un timp, Predoiu imi spune: Au zis ca esti destept, dar esti incontrolabil” – pag 11.

CITESTE SI: DEZVALUIRE INCENDIARA: Cum a intrat MARIAN VANGHELIE in politica? 

Despre conturile lui Ceausescu:

“Dan Voiculescu a fost acuzat multa vreme ca ar detine banii dictatorului Nicolae Ceausescu. Acesti bani nu au existat. Nu existau conturi si bunuri in strainatate, asa cum s-a intamplat in cazul Marcos, Peron sau in cazul Sahului Iranului, Reza-Pahlavi. Securitatea avea insa firme de comert exterior, firme mixte unde oamenii Securitatii puteau face operatiuni financiare. E bine de stiut cum functioneaza conturile cifrate din Elvetia. Un cont cifrat are un numar atribuit de banca si o parola stabilita de client. La deschiderea contului, clientul este obligat sa semneze o declaratie in care precizeaza cine este beneficiarul economic al fondurilor depuse. Evident, nimeni nu a declarat ca beneficiarul economic ar fi fost statul roman. Deci toate conturile cifrate ale acestor societati aveau din start beneficiari economici persoane fizice, adica agenti DIE.

Din cauza foamei de valuta a lui Ceausescu, toate aceste conturi nu foloseau decat ca o trambulina pentru epatrierea banilor incasati din exporturile tarii. Ele nu ontineau mari sume. Exporturile insa nu erau platite de catre occidentali decat dupa o perioada de timp de la receptie, perioada care ajungea pana la 90 de zile, ca si astazi. Asta presupune ca, dupa decembrie ’89, in aceste conturi au mai intrat bani din platile beneficiarilor occidentali. De fapt, doar acesti bani au putut fi deturnati, profitand de haosul creat la Revolutie” – pag 207.

Despre femeile din politica romaneasca:

“Al treilea strajer al Varanului este o femeie, dar, de departe, studiul de caz cel mai spectaculos. N-am inteles niciodata de ce politicienii romani nu au luat exemplu de la occidentali, ca tiitoarele nu trebuie sa ajunga niciodata sa-ti tiuie la ureche pe holurile institutiilor statului. Propulsata de Mugur Isarescu din purtatoare de cuvant direct in sfera “marii finante” romanesti, aceasta doamna a avut o cariera fulguranta, care continua si in ziua de azi. Desi, de departe, Elena Udrea este paroxismul acestui fenomen, ea a avut doua deschizatoare de partie nu mai putin celebre: Corina Cretu si Gabriela Firea.” – pag 213.

CITESTE SI: ACUZATII GRAVE: PALTIN STURDZA a inventat o bursa scolara doar pentru baiatul lui ADRIAN NASTASE 

Despre afacerea Microsoft:

“Sa va spun o poveste. Vara lui 2000. Restaurantul Basilicum, de langa Kiseleff. La o masa, Bogdan Chirieac si Bebitza, alias Mickey Spaga. Microsoft dorea sa cumpere cladirea Bancorex de pe Calea Victoriei ca sa faca acolo un centru de soft cu multi programatori tineri romani. Li se cere o contributie de 1 milion de dolari pentru campania electorala din 2000. Microsoft plateste in celebrul cont de la Banca Pictet. Nastase devine primministru si uita de promisiunea facuta, cerandu-le 300 de milioane pentru cladirea Bancorex. Microsoft e foarte nervos. Mickey vine cu ideea de a achizitiona licente soft pentru toata Romania la pret mare. Asa a inceput totul. Toata lumea a fost fericita, Microsoft nu s-a bagat direct, iar Mickey a optimizat afacerea la maximum.” – pag 281

Ce stie CRISTIAN SIMA despre presa romaneasca (asa, de amorul artei):

“Exista insa un pericol in anii 2000, presa. Nastase o adusese la tacere, dar si multinationalele si consortiul au contribuit din belsug la acea stare de fapt. Daca in 2004, la schimbarea Puterii, presa a avut un moment de respiro si se credea ca va incepe din nou sa latre ca la inceputul anilor ‘90, consortiul a cheltuit imense bugete publicitare, cu precadere in presa prietena. Intai, au batut palma cu mogulii, dar si asa tot mai ramaneau niste ziaristi “dusi cu capul”, care aveau chef de anchete si scoop-uri. Firmele din IT au inceput atunci sa plateasca salarii direct ziaristilor, de obicei celor influenti. Eram intr-un bar bucurestean cu seful unei multinationale americane din IT si la televizor era o emisiune cu Dan Turturica, de la Romania Libera. Pentru a-mi demonstra ce putere are asupra ziaristului, i-a dat un sms si l-a scos din emisiune, asa de amorul artei, pentru a-mi demonstra mie si celor din jur ca l-a cumparat deja. La fel a procedat si Vintu cand isi freca, de fata cu mine si Mircea Dinescu, mainile, la crearea ziarului Gandul”. – pag 310.

CRISTIAN SIMA despre ocupatia de baza a serviciilor secrete:

“O sa ma intrebati ce faceau Justitia si Serviciile. Evident, faceau afaceri. Daca veti analiza actionariatul Siveco si Omnilogic, trecand prin cateva societati austriece si baltice si prin cativa actionari de la Viena, veti afla ca sinapsa actionarului majoritar ajunge tot in Romania, la ofiterii din Serviciile lui Magureanu, retrasi in afaceri cu IT in 1996. De multe ori, cand unii politicieni, chiar de la PDSR, erau inspaimantati de jaful ce se punea la cale si refuzau sa semneze sau sa publice caietele de sarcini facute de consortiu, baietii retrasi din Servicii interveneau direct santajand politicienii recalcitranti, dandu-i pe brazda.” – pag 311.

CITESTE SI: MARTURIE SOC: CRISTIAN SIMA face dezvaluiri incredibile despre MICROSOFT si coruptia din PRESA 

CRISTIAN SIMA despre Dorin Cocos, Bogdan Chirieac si Adrian Vasilescu:

“Pentru a intelege cum a ajuns Dorin Cocos in afacerile cu IT, desi saracul nu cred ca stia nimic despre calculatoare, trebuie sa ne intoarcem in anii 2000-2004, cand la restaurantul Trei Cocosi din Parcul Herastrau se puneau la cale toate sinapsele coruptiei. Clienti nelipsiti erau Chirieac, Miki Spaga zis Bebita si elvetianul Marius Opran. Ultimul, mult mai discret si circumspect, vazand ca Dorin Cocos, botezat si Gorgorin, incepuse nu doar sa serveasca la masa, dar si sa faca uneori cartile.

Sa analizam sinapsele una cate una, cu argumente si detalii. Sinapsele care pleaca de la Bogdan Chirieac spre PSD. Chirieac e nasul de cununie al lui Roibu jr., fiul lui Roibu Aristide, trezorierul PDSR in 2000. Chirieac devine un pion important dupa campania din 2000, facand legatura intre multinationale si partide. Chirieac achizitioneaza de la Adrian Lustig, sotul Eugeniei Voda, un apartament langa Piata Charles de Gaulle. Toni Petrescu, manager la Ericsson, achizitioneaza si el un apartament in acelasi bloc, tot de la Lustig. Chirieac nu are banii necesari si Petrescu ii plateste lui Lustig si apartamentul sau. Chirieac primeste de la mine gratis 5% din WBS Holding pentru a face lobby. Chirieac primeste de la Ericsson aproximativ 1.5 mil dolari pentru a-i distribui in campanie. Chirieac da cea mai mare parte la PDSR, dar nu uita de Stolojan si Mugur Isarescu, desi stie ca nu au sanse in fata Bunicutei in campanie. Doar Vadim nu primeste nimic.

Adrian Vasilescu primeste banii pentru campania lui Isarescu, desi nici el nu crede in succesul acestuia. Chirieac ii da 75k dolari lui Vasilescu de la Angelo Gruttaduaria, proprietarul Ductil, lui Vasilescu, la Angelo in casa, pe str. Episcopiei si, in acelasi timp, pregateste cu Miki Spaga achizitionarea de catre sicilian a Siderca Calarasi. Chirieac vrea sa faca televiziune, emisiunea ProVest la ProTv. Adrian Sarbu ii cere sa vanda emisiunea inainte de a fi produsa. Sarbu imi vinde mie emisiunea ProVest, 10 editii, contra 30k dolari, urmand sa impart cu el, dupa ce imi voi recupera cei 30k, jumi-juma profitul realizat din publicitate, dar doar eu trebuie sa caut publicitate. Reusesc sa vand publicitate la Ductil Steel, Sanofi si Aventis de peste 60k dolari. Sarbu incaseaza cei 60k, dar uita sa-mi mai dea vreun ban. Teapa!” – pag 314.

CRISTIAN SIMA despre fratii Micula si camioanele cu bani ale patronului “Edy Spedition”:

“Chirieac scrie contra fratilor Micula, unul dintre ei vine la masa, ii ofera un plic cu 10k dolari si apoi Chirieac suna la redactie, la Lelia Munteanu: “Opreste atacurile contra fratilor “Suc”, dar da-le drumul peste o luna si o sa dau vina pe CTP, ca el e de vina, si mai luam ceva de la ei.” 2000, marire de capital la WBS, Clubul Diplomatilor, printre actionari Terruzzi – CEO la Exxon Europa, Gruttadauria, patron la Ductil, fratii Fila, J.C. – CFO la Microsoft.

Chirieac il aduce pe Isarescu, prim ministru la acea vreme, intalnirea e fructuoasa, strainii sunt toti dornici de investitii in Romania, multi le-au si facut, pacat ca Isarescu va fi inlocuit cu Nastase. Chirieac imi spune ca Isarescu si Vasilescu vor 5% din firma, ii dau cadou si apoi aflu ca era o minciuna, saracii nu cerusera nimic, era inventia lui Chirieac.

Gabi Marin de la Omnilogic isi da copilul la liceul de aici, din Elvetia, doar pentru ultimii doi ani. Gabi Marin ii sugereaza lui Nastase acelasi liceu si asa Mihnea ajunge elev aici in 2007. Nastase il aduce impreuna cu Mihnea si pe Edy Popa, fiul patronului Eddy Spedition. Multe dintre camioanele Eddy Spedition vor contine si saci cu bani. Chirieac ajunge salariat la Omnilogic, pe contract de colaborare, asa isi incasa partea lui din spaga.

Gabi Marin isi deschide cont la WBS, 500k dolari, banii sunt pe contul lui de la BSI si vin din Austria, de pe un cont cifrat. Cartea de credit e pe numele fiului sau, dar cu o singura notare WBS Holding. Gabi Marin isi schimba sediul, noul sediu il face Luca G., arhitect elvetian, prietenul meu, in casa caruia stau actualmente cu chirie. Gabi Marin face plati pe conturile cifrate ale familiei Nastase sau ale principelui Dimitrie Sturdza.” – pag 317.

Sursa foto: realitatea.net